Újjáéledt a távolsági autóbuszok európai és ezen belül magyarországi piaca is

Újjáéledt a távolsági autóbuszok európai és ezen belül magyarországi piaca is olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

Egyértelműen azt mutatják a tavalyi év értékesítési eredményei és az idei…

A teljes cikk itt olvasható:
Újjáéledt a távolsági autóbuszok európai és ezen belül magyarországi piaca is

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

Egyértelműen azt mutatják a tavalyi év értékesítési eredményei és az idei rendelésállomány, hogy a távolsági autóbuszok piaca újból erősödik a Covid19-világjárvány okozta jelentős visszaesés után. Az MAN és NEOPLAN buszok számos termékújdonsággal, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. pedig jól felkészült szervizhálózattal és széles körű szolgáltatásokkal néz elé ennek az izgalmas időszaknak.

Hamarosan véget ér a tél és elindul a turistaszezon, amire évek óta nem látott lendülettel készülnek az üzemeltetők. Már a tavalyi forgalomba helyezési adatok is azt mutatták, hogy magához tért a távolsági autóbuszok európai piaca. Míg 2019-ben mintegy 9000 távolsági buszt adtak át ügyfeleiknek a gyártók a kontinensen, addig a Covid19-világjárvány éves szinten alig több mint 3000 járműre szorította vissza ezt a piacot. Három szűkös év után azonban tavaly már mintegy 5500 távolsági busz került forgalomba Európában. Az MAN Truck & Bus az MAN és a NEOPLAN márka termékeivel együtt közel 900 busz értékesítésével 16,2 százalékos részesedést ért el ezen a piacon.

Megmozdult a magyar piac

Magyarországon is egyre aktívabb az érdeklődés az ügyfelek részéről, akik egyre több távolsági buszra adnak le megrendelést. Ez alapján a piac mérete idén várhatóan eléri a Covid19-időszak előtti szintet. Az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. 2024-re legalább 24 MAN, illetve NEOPLAN távolsági busz forgalomba helyezésével számol, amelyek különjárati, illetve nemzetközi menetrend szerinti feladatokat végeznek majd.

Felkészülten a fellendülésre

A piac feltámadásával összhangban az MAN Truck & Bus számos termékújdonságot mutatott be tavaly ősszel a Busworld Europe autóbuszos szakkiállításon. Buszainak ergonomikus kezelőelemekkel és teljesen digitális műszerpanellel ellátott vadonatúj műszerfala elnyerte a Busworld szervezet Digitális Díját. Az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. pedig megújult értékesítési csapattal, jól felkészült szervizhálózattal – élén a buszos kompetenciaközpontként is működő fóti kirendeltséggel – és széles körű, többek között az MAN ProfiDrive járművezető-továbbképzést is magában foglaló szolgáltatásokkal várja ügyfeleit.

Tovább az eredeti cikkre: Újjáéledt a távolsági autóbuszok európai és ezen belül magyarországi piaca is

Vélemény, hozzászólás?