Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté főszereplésével jön a Levi’s Story

Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté főszereplésével jön a Levi’s Story olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A világsiker musicalje Az előadást a Pesti Broadway Alapítvány és a…

A teljes cikk itt olvasható:
Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté főszereplésével jön a Levi’s Story

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A világsiker musicalje

Az előadást a Pesti Broadway Alapítvány és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában mutatják be, Kerényi Miklós Gábor rendezésében. Érdekesség, hogy három premier is lesz: Siófokon, Fertőrákoson és Veszprémben.

Hatalmas érdeklődés övezte a Levi’s Story, A Farmerkirály című musical sajtótájékoztatóját a Fészek Klubban. Az esemény háziasszonya Szulák Andrea volt, Kerényi Miklós Gábor, Oberfrank Pál, Müller Péter Sziámi, Kiss László, Jávori Ferenc és a darab szereplői is tiszteletüket tették.

Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője közel 9 éve tervezi bemutatni a darabot. „Ez a produkció nem hiába kapta a világsiker musicalja szlogent, hiszen a farmernadrágnál keresve se találhatnánk ismertebb ruhadarabot. Remélem, hogy az előadás külföldre, Izraelben és Amerikában is eljut.”

A darab címe; Levis’s Story Oberfrank Pál fejéből pattant ki. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója elmondta; a közönséget szeretnék kiszolgálni, ezért is tartotta fontosnak, hogy koprodukciós partnere legyen az előadásnak. Ő is szeretné, hogy a hazai bemutatók és előadások után külföldön is bemutathassák a darabot.

Kiss László, a Siófoki Kálmán Imre Színház igazgatója többször dolgozott együtt Keroval, ő kereste meg ezzel a nagyszerű történettel. Abszolút megérintette, sőt meglepte, hogy Levi Strauss életét még sehol se dolgozták fel. Véleménye szerin a Levi’s Story csak siker lehet, sőt ezzel a darabbal visszakerülhet Siófok az ország kulturális életének vérkeringésébe.

Jávor Ferenc „Fegya” Kossuth-díjas zeneszerző úgy érzi, olyan erős a történet, hogy ez az előadás a világ bármelyik színpadán megállná a helyét.

Müller Péter Sziámit, a dal szövegíróját megrázta Kállai István, a darab egyik megálmodójának elvesztése, akihez régi barátság fűzte. Hozzátette, a halála előtt már félig kész volt a darab librettója. „Fegyával külön öröm együtt dolgozni és dalt írni. Fellengzősnek tűnhet a világsiker kifejezés, de itt a történet nagyszerű, a Fegya legalább olyan jó, mint bármelyik Broadway-zeneszerző, engem meg majd valaki jól lefordít angolra” – viccelődött.

A darab női főszerepét alakító Szulák Andrea a sajtótájékoztatón elmesélte, a hét elején hallgatta végig a darab zenei anyagát, pont akkor, amikor a kislányának a születésnapja volt. A színésznő elárulta; annyira megérintette a karakterének fődalának szövege és zenei anyaga, hogy sírva tanulta meg.

A darabról:

A musicalt a farmerkirály, Levi Strauss élete és az amerikai kivándorlási hullám ihlette. A történet valahol ott kezdődik, ahol a Hegedűs a háztetőn véget ér, s ezen belül Levi (Lőb) Strauss kalandos életét, karrierjét, a farmernadrág, a blue jeans születését meséli el.

A Levi’s Story zenei érdekessége, hogy a zeneszerző, Jávori Fegya természetesen nem tért el Budapest Klezmer Band védjegyévé vált zenei stílustól, de a musicalben van country, müncheni sördal, valamint mai jellegű musicalszám ugyanúgy, mint orosz-német népzenei alapokból felépített kettős-, vagy kisebb kórus.

Szereposztás/alkotók:

Jávori Fegya – Kállai István & Gábor – Müller Péter Sziámi: Lévi’Story

Davidovics rabbi – Szabó P. Szilveszter

Lőb/Levi – Kerényi Miklós Máté

Rebeka, Levi édesanyja – Szulák Andrea/Módri Györgyi

Maila, Levi húga – Haraszti Elvira

Hanna/Haim, Davidovics lánya – Kardffy Aisha

Georg – Horváth Dániel

Seriff – Cservenák Vilmos

Jonas – Keresztes Gábor

Louis – Gaál Attila Csaba

Nyemirovszkij – Máté P. Gábor

Slomó, Nyemirovszkij fia – Keller Márton

Zenei vezető – Kéménczy Antal

Díszlettervező –  Rákay Tamás 

Médiadesigner – Bori Tamás

Koreográfus –  Király Béla 

Jelmeztervező –  Horváth Kata

Rendező – Kerényi Miklós Gábor

A produkció ősbemutatója 2022. július 15- 16-án a Siófoki Szabadtéri Színpadon lesz, augusztus 26- 27-én Fertőrákoson láthatják a nézők, és októberben érkezik a Veszprémi Petőfi Színház színpadára.

Tovább az eredeti cikkre: Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter és Kerényi Miklós Máté főszereplésével jön a Levi’s Story

Vélemény, hozzászólás?