fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Hivatásom a tartalomkészítés. Vagyis inkább a tartalom gyűjtés. Ha több cikkemet végiglapoztad, akkor már valószínűleg te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Szombathelyen megszületett Fekete Péter rendező, színházigazgató. (59 éve)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szombathelyen megszületett Fekete Péter rendező, színházigazgató. (59 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Bűvészként kezdte színpadi pályafutását, Münchenben szerezte első diplomáját. 30 éves korában…

A teljes cikk itt olvasható:
Szombathelyen megszületett Fekete Péter rendező, színházigazgató. (59 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Bűvészként kezdte színpadi pályafutását, Münchenben szerezte első diplomáját. 30 éves korában szerzett színházi rendezői diplomát Nagy Britanniában, Cardiffban ahol 8 évig tanította a színész, díszlettervező, és színháztechnikus hallgatókat. 2002 ben tért haza a Nemzeti Színház külügyi igazgatói posztjára. 2007 től a Békés Megyei Jókai Színházat igazgatja, a Vidéki Színházigazgatók elnöke. Szabadkai rendezése Csáth Géza novellájának feldolgozása az Emma, számos díjat nyert európa szerte. Nevéhez fűződik Magyarország első cirkusz-színházi terének megalkotása, mely Jókai Porondszínház néven üzemel.

Tovább az eredeti cikkre: Szombathelyen megszületett Fekete Péter rendező, színházigazgató. (59 éve)

További cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?