SZIRÉNEK csábítanak Szent Iván éjszakáján a Kamaraerdőben

SZIRÉNEK csábítanak Szent Iván éjszakáján a Kamaraerdőben olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Színház az erdőben: Szentiván-éj mágikus estéjén különleges környezetben, a Kamaraerdőben mutatja…

A teljes cikk itt olvasható:
SZIRÉNEK csábítanak Szent Iván éjszakáján a Kamaraerdőben

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Színház az erdőben: Szentiván-éj mágikus estéjén különleges környezetben, a Kamaraerdőben mutatja be a Tünet Együttes legújabb előadását. A Szirének című darabbal Szabó Veronika rendező minden értelemben kilép a színház hagyományos közegéből és egy misztikus, játékos utazásra invitálja nézőit a természetbe.

A helyszínválasztás nem öncélú, az erdő nem pusztán egy organikus díszlete az előadásnak, hanem aktív szereplője. A természeti környezet azonnal magával ragad, az erdő hatása alól a néző nem tudja kivonni magát, így könnyebb egy nyitott, gyermekien játékos állapotba visszakerülni, ahol megkerülhetetlen a szembenézés önmagunkkal, a természethez való viszonyunkkal.  

“Az erdő érdekes, minden, ami ott történik érdekes. Itt, ha csak beleállok a környezetbe, annak önmagában hangulata, szituációja van. Teljesen más munkát igényel ez az alkotó folyamat.  Az erdő egy nagy performer, egy sokkal nagyobb szereplő, mint én. Egy idő után már nem én vagyok az élmény, nem én vagyok érdekes” – mesélt Kelemen Patrik táncos a szabadtéri próbák tapasztalatairól.

A Placcc Fesztivál tánc fókusz különkiadásában látható Szirének produkció nem csupán passzív befogadásra, hanem bekapcsolódásra, részvételre ösztönöz, de mindenki szabadon dönthet arról, hogy milyen utakat jár be és mennyire enged a szirének csábításának. Az előadás egy pontján a nézőknek választania kell egy szirént, akit követnek egy úton. Minden út és szirén más és más élményeket és felfedezéseket kínál.  

A szirének emberi és állati állapotok határán léteznek. Erdőkben élnek, bolyonganak és gyógyítanak. Tükröt tartanak nekünk azzal kapcsolatban, hogyan viszonyulunk az erdei környezethez és saját belső természetünkhöz. Segítenek félelmeinket megélni és legyőzni, gyermeki játékosságunkat visszanyerni, bátornak lenni, vagy csak lelassulni. Rítusok sorozatába invitálják a nézőket, mellyel különleges módon gyógyítanak. – mondta Szabó Veronika rendező. 

Tünet Együttes & Szabó Veronika: SZIRÉNEK  

Premier: 2022. június 23. és 24. 18 óra. 

Helyszín: Budafoki Víztorony (Kamaraerdő) a Mementó Parktól pár perc séta

Az előadás után nem maradhat el a szentivánéji tűzgyújtás, piknikezés, csillagnézés, zenélés és egyéb spontán közös rituálék!

A helyszínt tömegközlekedéssel, a Kelenföldről induló 150-es busszal lehet elérni és a Memento Park megállónál kell leszállni. A Busz 20 percenként közlekedik. A Memento Park bejárata előtt kell elsétálni, majd balra fordulva a Szabadkai utcán végig kell menni egészen a víztoronyig.  

Az előadásra kényelmes öltözetben, zárt cipőben érdemes jönni, lehetőleg minél kevesebb cipelendő értékkel. Az előadást 12 év felett ajánljuk. 

A Tünet Együttes 2002 óta működő független társulat. Előadásaik egyszerre elgondolkodtatóak, drámaiak, gyermekien felszabadultak és felszabadítóak. Nem ismernek műfaji határokat, egyenrangú elemként kezelik a szöveget, a mozgást, zenét, vizualitást és a különleges technikaimegoldásokat.

Tovább az eredeti cikkre: SZIRÉNEK csábítanak Szent Iván éjszakáján a Kamaraerdőben

Vélemény, hozzászólás?