Fókuszban a sportosság: érkezik a Focus ST

Fókuszban a sportosság: érkezik a Focus ST olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Gyors, sportos, vagány – bemutatkozott a Ford Performance-fejlesztésű Focus modell, az…

A teljes cikk itt olvasható:
Fókuszban a sportosság: érkezik a Focus ST

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Gyors, sportos, vagány – bemutatkozott a Ford Performance-fejlesztésű Focus modell, az országutakon és a versenypályákon egyaránt kimagasló teljesítményt kínáló Focus ST Azura Edition.

Az új modell a nagy teljesítményű, mégis praktikus autók mintapéldája: ez a gép arra született, hogy a vezetés megszállottjai a pályán vérbeli versenyautóként, a mindennapokban pedig gazdagon felszerelt, komfortos családi járműként használhassák. A Ford 280 lóerős 2,3 literes EcoBoost motorja 5,7 másodperc alatt gyorsítja az autót álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

Attól, hogy valaki a sportos vezetés szerelmese, még nem kell lemondania a mindennapos autózás komfortjáról. A Focus ST Azura Edition esetében már az alapfelszereltségében megtalálhatók azok az opciós tételek – köztük a kifinomult vezetéstámogató rendszerek is –, amelyeket eddig a leggyakrabban választottak a Focus ST-vásárlók. A Vezetőtámogató csomag része a táblafelismerő rendszerrel kiegészített adaptív sebességtartó automatika; a sávközép-tartó technológia, amely jelentősen tehermentesíti a vezetőt az autópályán; illetve a holttérfigyelő3 rendszer, ami segítséget nyújt sávváltás közben.

A Focus ST Azura Edition utasai a tíz hangszóróval és egy mélynyomóval felszerelt, 675 wattos B&O prémium hangrendszeren élvezhetik kedvenc zenéiket, a vezető kényelmét pedig az ugyancsak alapáras Téli csomag szolgálja, amely a kormányfűtés mellett Quickclear fűthető szélvédőt is kínál, hogy a jeges-havas üvegfelület a lehető leghamarabb átlátható legyen.

A Focus ST Azura Edition mindegyik példányát Azura Blue színűre fényezik (ez kizárólag ehhez a modellváltozathoz jár a Focus ST kínálatában), amit feketére festett könnyűfém keréktárcsák, tetőlemez, hátsó légterelő és diffúzor, illetve külső tükörburkolat egészít ki, sőt az ST emblémák kerete is ilyen színű. Az utastérben Motion Blue árnyalatú öltések díszítik a Ford Performance üléseket, a kormánykereket, a váltókar szoknyáját, a középkonzol térdtámaszait és a szőnyegeket.

Tovább az eredeti cikkre: Fókuszban a sportosság: érkezik a Focus ST

Vélemény, hozzászólás?