Szentes: Termál-tavi élménybázis – Új élményforrások az itthon utazóknak

Szentes: Termál-tavi élménybázis – Új élményforrások az itthon utazóknak olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Aki az elmúlt években úgy döntött, hogy a hazai nyaralást választja,…

A teljes cikk itt olvasható:
Szentes: Termál-tavi élménybázis – Új élményforrások az itthon utazóknak

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Aki az elmúlt években úgy döntött, hogy a hazai nyaralást választja, örömmel tapasztalhatta, hogy sokkal több élményforrás várja a honi utazókat, mint ahogy azt a felületes szemlélő gondolta. Jó hír, hogy mindeközben a már meglévő, vonzó úticélok mellé újabbak is felsorakoztak az elmúlt időszakban.

A Szentesen kialakított Termál-tavi ökoturisztikai bázis és sétaút a mozgás öröménél is többet ad a látogatóknak. A szabadidős területen ugyanis közel kétszáz madárfaj figyelhető meg természetes életközegében és emellett őzekkel, rókákkal, borzokkal és görényekkel is találkozhatnak az állatbarátok.

A bázis központi eleme az a két, kerékpár és csomag tárolására is alkalmas pihenőház, ahonnan jó elindulni, illetve ahová kellemes megérkezni. A közelben kezdődik a nádlabirintus és a különleges élményeket ígérő – pihenőhellyel gazdagított – tanösvény jellegű sétaút is, amelyen 6 állomás, illetve turista, valamint tájfutó térképet is tartalmazó 10 tájékoztató tábla teszi komfortosabbá a túrázást a látogatók számára.

Akik a különleges szépségű környezetben élvezhetik ki azt, hogy a tó körül összesen 20 kilométer aktív turista utat festettek fel, amelyek közül a legrövidebb 3 kilométer, a leghosszabb pedig mintegy 9 kilométeres sétaút.

Kocsis Erika

Tovább az eredeti cikkre: Szentes: Termál-tavi élménybázis – Új élményforrások az itthon utazóknak

Vélemény, hozzászólás?