Kategóriák
Friss hírek

Szárnyal az ingatlanpiac

Szárnyal az ingatlanpiac olvasható a mmonline.hu weboldalán.

2021 márciusában, országosan 15630 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 93 milliárd forint…

A teljes cikk itt olvasható:
Szárnyal az ingatlanpiac

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: 2021 márciusában, országosan 15630 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 93 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott – derül ki a Duna House adataiból.
Újabb rekorddal tovább folytatódik a lakáspiac szárnyalása, márciusban az elmúlt 10 évben először lépte át a 15ezres határt az adásvételek száma. A Duna House által becsült 15 630 darab tranzakció közel 41%-kal volt erősebb a tavalyi évben már a koronavírus első hulláma okozta megtorpanással záródó márciusánál, de az idei februári csúcsot is több mint 7%-kal túlszárnyalta. 2021 első negyedévében így összesen több mint 41ezer adásvétellel zárt a piac, ami szintén az elmúlt 10 év legerősebb első negyedévét jelenti. A Duna House elemzői szerint az aktív piacot és a továbbra is erős keresletet, a nemzetközileg is tapasztalható koronavírus járvány okozta lakhatási igények változása miatti többlet tranzakciók és hazai környezetben az erre ráerősítő otthonteremtési támogatások okozzák. A szakemberek szerint ez a piaci trend éves szinten akár kétszámjegyű árnövekedést is okozhat az ingatlanoknál.
Az ingatlanpiac mellett bedurrant a jelzáloghitel piac, ahol Duna House Pénzügyek 93 milliárd forintos piaci volument jelzett előre, ami szintén csúcsot jelent Magyarországon. Az óriási erősödést az év elejétől indított rengeteg hitelügylet valós megjelenése okozta, amellyel már az előző hónapokban is számoltak a pénzügyi szakemberek. 90 milliárd forint feletti piaccal az MNB tényadatai szerint tavaly szeptemberben találkozhattunk, akkor 92,46 milliárd forint jelzálogcélú lakáshitel nyújtottak a háztartások számára a pénzintézetek, idén márciusban az előrejelzés alapján ez a csúcs fog megdőlni. A Duna House Pénzügyek a jelzáloghitelek és az otthonteremtési támogatások piacán kiemelkedően erős második negyedévre számít.

Tovább az eredeti cikkre: Szárnyal az ingatlanpiac

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?