Sűrű programkínálattal készül Opatija a húsvétra

Sűrű programkínálattal készül Opatija a húsvétra olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A húsvét Opatijában az izgalmas események, a pihentető kikapcsolódás és az…

A teljes cikk itt olvasható:
Sűrű programkínálattal készül Opatija a húsvétra

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A húsvét Opatijában az izgalmas események, a pihentető kikapcsolódás és az új élmények felejthetetlen kombinációja lesz minden látogató számára.

Kiváló gasztronómiai kínálat és kikapcsolódás a wellness- és spa központokban, aktív tavaszi séták a friss tengerparti levegőn és az erdei sétányokon, zenei előadások és kulturális és szórakoztató programok várják az ide látogatókat. A vendégek barátkozhatnak a húsvéti nyuszival és a múlt század eleji ruhába öltözött opatijai dámával, valamint a legbátrabbak úszhatnak az “opatijski kukali” csapattal, akik az egész évi fürdőzés áldásos hatásait hirdetve már január 1-jén megnyitották a fürdőszezont a városban. Ez csak egy kis ízelítő a kínálatból, amellyel Opatija megörvendezteti vendégeit a húsvéti hosszú hétvégén.

Opatija város Idegenforgalmi Közössége tökéletes programot állított össze a húsvéti napokra. Az ünnepi hangulatban feldíszített város nyuszival, tojással, virágokkal és más tavaszi jellegzetességgel várja vendégeit olyan közismert helyszíneken, mint az Angiolina Park, a tengerparti sétány vagy a Juraj Šporer Művészeti Pavilon, valamint vonzó dekorációk díszítik a Slatina strandon található újonnan megnyílt TIC-et (turisztikai információs központ) is, amelynek ünnepi berendezésére külön figyelmet fordítottak, így különleges nyuszicsalád vár minden látogatót. A látogatók számára maradandó emlék lehet a nyuszicsaláddal készült fénykép.

A szállásadók közleményei szerint a húsvéti hétvégére mintegy 15 ezer foglalás várható, nagyrészt a visszatérő vendégek révén. Azonban számos új látogató is csatlakozik hozzájuk, akik megragadják az alkalmat, hogy megismerjék Opatiját egyedülálló hangulatban, és részt vegyenek az áprilisi ünnepi események egyikén.

Április 15-én, pénteken kerül sor a Zágrábi Városi Múzeum „A művészet érintése – Mladen Mikulin” című kiállításának megnyitójára a Juraj Šporer Művészeti Pavilonban. Másnap, a Villa Angiolina elől, délelőtt 10 órai kezdettel nordic walking túra indul Opatija történelmi ösvényein, miközben az extrém úszás kedvelőinek lehetőségük lesz felfrissülni a tenger hullámaiban. A híres “kukali” csoport, tagjai akik az egész évben történő fürdőzés jó hatásait hirdetik, a Slatina strandra invitálják az érdeklődőket, hogy 12 órától megmártózzanak a tengerben a híres opatijai szobor, a Lány sirállyal vigyázó tekintetétől kísérve. A szombati rendezvények 16 órakor a Baladur klapa énekcsoport előadásával zárulnak a közeli Portić kikötőben.

A húsvét vasárnap a zene jegyében telik majd. 12 órai kezdettel a Lovran Fúvószenekar hagyományos húsvéti koncertjét hallgathatjuk meg a Slatina strandon, 16 órakor pedig klapa énekcsoport lép fel a Portić kikötőben. Húsvét hétfőn 10 és 13 óra között hagyományos oldtimer-kiállítás nyílik, ezzel egyidőben pedig a Slatinán a legkisebbek a húsvéti nyuszi és az opatijai dáma társaságában szórakozhatnak. Mindezt Dino Antonić kiváló zenei fellépése teszi még hangulatosabbá délelőtt 11 órai kezdettel.

A rendezvények és szabadtéri tevékenységek gazdag programjait az opatijai szállodatulajdonosok akciós ajánlatai teszik még vonzóbbá, amelyek mindent tartalmaznak, ami egy tökéletes húsvéti pihenéshez kell: számtalan zenei program, animátorok által vezetett gyermekprogramok a legkisebbeknek, wellness szolgáltatások és gasztronómiai különlegességek.

Tovább az eredeti cikkre: Sűrű programkínálattal készül Opatija a húsvétra

Vélemény, hozzászólás?