Sportünnep és adományozás – Elstartol a 37. Telekom Vivicittá

Sportünnep és adományozás – Elstartol a 37. Telekom Vivicittá olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Március 26-án immár 37. alkalommal várja a futás szerelmeseit a Budapesti…

A teljes cikk itt olvasható:
Sportünnep és adományozás – Elstartol a 37. Telekom Vivicittá

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Március 26-án immár 37. alkalommal várja a futás szerelmeseit a Budapesti Sportiroda (BSI) szervezésében a Telekom Vivicittá, a tavasz legnagyobb szabadidősport-eseménye. A több mint tízezer embert vonzó kétnapos sportünnep egyben humanitárius segélyakció is lesz: a Magyar Telekom Csoport és munkatársainak az ukrajnai háború menekültjeit segítő adománygyűjtéséhez az esemény részvevői is csatlakozhatnak. 

A közös sportolás mellett idén is a jótékonyságé lesz a főszerep a 37. Telekom Vivicittán. Az adományok gyűjtésének szomorú apropója a szomszédunkban dúló háború, ami miatt emberek milliói kénytelenek elhagyni otthonaikat. A Magyar Telekom és munkatársai az Ökumenikus Segélyszervezettel és a SUHANJ! Alapítvánnyal összefogva igyekeznek segíteni.

“A Telekom Vivicittá egy szabadtéri, közösségi futóesemény, amely a mozgás öröméről és az élmények megosztásáról szól. A futóünnepen rendszerint Telekomos közösségünk is megmozdul, kollégáink a nekik szervezett Telekomos futamon teljesíthetnek családjukkal közösen egy rövid távot. Vállalatunk március 26-án extra szabadnapot ad a kollégáinknak, bízva a személyes találkozásban és a közös sportolásban. Mindehhez jótékony célt is kapcsoltunk: kollégáink nevezési díjukat az ukrajnai helyzet miatt menekülni kényszerülők megsegítésére ajánlják fel az Ökumenikus Segélyszervezet számára, melyet vállalatunk további 5 millió forinttal egészít ki. Ezen felül minden megtett kilométer után a Telekom további 37 Ft-ot adományoz, egyenlő arányban megosztva a SUHANJ!  Alapítvány és az Ökumenikus Segélyszervezet között. Ez a nevezések számát és a teljesített távot tekintve nagyságrendileg további 5 millió forintot jelent.”  – mondta Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

A felajánlást a SUHANJ! Alapítvány az ukrajnai helyzet miatt menekülni kényszerülő családok gyermekeit befogadó napközi üzemeltetésére és fejlesztésre, míg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az ukrajnai menekültek számára szervezett humanitárius segítségnyújtásra fordítja. Az Ökumenikus Segélyszervezet emellett a “Ne csak szurkolj, segíts!” mottó alatt a háború menekültjeinek a javára a Margitszigeten is várja az adományokat.  

„A szomszéd országban zajló humanitárius krízis és a háború miatt kialakult menekülthullámok idején óriási szükség van az összefogásra. A harcok végét még sajnos nem látjuk, azt azonban már most kimondhatjuk, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet szerepvállalása nem rövidtávfutás, hanem előreláthatóan hosszú és sok erőfeszítést igénylő maraton lesz. A Segélyszervezet minden erejével a menekültek, a háború károsultjainak megsegítésére összpontosít és köszönetet mond a verseny szervezőinek, főtámogatójának a Magyar Telekomnak, a sportversenyen adományozóknak és mindazoknak, akik támogatják erőfeszítéseit!” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Régi partnerként a SUHANJ! Alapítvány ma már épp úgy elválaszthatatlan része Vivicittának, mint a Telekom és immár jónéhány éve egymáshoz is szorosan kapcsolódnak az eseményen szervezett közös aktivitásaikkal. A partnerség gyökerei mélyen húzódnak, hiszen a SUHANJ! Alapítvány céljai, működése, eredményei rendkívül előremutató és inspiratív módon képesek a szemléletformálásra, a fogyatékkal élő emberek világának bemutatására. Mindez tökéletes összhangban van a Telekom vállalati értékeivel és márkájával, amelyek megkövetelik, hogy elismerjük, értékeljük, sőt hasznosítsuk egymás egyéni és személyes különbségeit, azaz a sokszínűség megvalósítását. 

“A SUHANJ! Alapítvány immár 12 éve azon dolgozik azon, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal és hogy erőt adjon azoknak, akiknek szüksége van támogatásra úgy a mindennapokban, mint a mostani nehéz helyzetben” – mutatott rá Fenyvesi Zoltán, a SUHANJ! Alapítvány munkatársa.”

Az Alapítvány alapvető küldetése mellett most igyekszik segíteni a családjukkal együtt menekülőkön is. “Anyaként el sem tudom képzelni min mehetnek keresztül a gyermekükkel együtt menekülni kénytelen anyukák. Rájuk gondolva hoztuk létre a SUHANJ! napközit, hogy a szülők egy kicsit fellélegezhessenek, míg a gyerekek kikapcsolódhassanak az önkéntesek által segített foglalkoztatóban” – mondta Kovács Patrícia a SUHANJ! Alapítvány társalapítója.

A budapesti Telekom Vivicittá összes távján és a margitszigeti versenyközpont területén elérhető 5G hálózat lehetőséget biztosít az élmények megosztására az online térben. Az 5G hálózat 5G képes készülékkel és megfelelő havidíjas előfizetéssel érhető el. 

Idén ismét lehet virtuálisan is teljesíteni a távokat az ország bármely pontján március 23 és április 1. között. A virtuális nevezésre a mai naptól van lehetőség a BSI oldalán.  

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) szándékai szerint – hasonlóan a korábbiakhoz – az idei rendezvény is színes futóünnepnek ígérkezik, ahol mindenki talál kedvérevaló kihívást.

Szombaton a rövidebb fesztiváltávoknak ad otthont a Margitsziget. Ekkor startol a Telekom Minicittá – 2,4 km, a Telekom Vivicittá Gyaloglás – 2,4 km, a Telekom Vivicittá Családi Futás – 940 m, valamint a SUHANJ! Futam – 940 m is. A fentieken túl az idén első ízben rendeznek külön Telekom Futamot, ahol csak a vállalat munkatársai és rokonaik indulnak. A Telekom erre a napra extra szabadnapot adott a kollégáknak, hogy minél többen személyesen is találkozhassanak és közösen sportolhassanak.

Vasárnap a hosszabb távoké a főszerep. Ezen a napon a Telekom Vivicittá Félmaraton egyéniben, párban és trióban, a Telekom Vivicittá 10 km és a Telekom Midicittá -7 km vár a nagyobb kihívások kedvelőire.

“Immár 37 éves hagyomány, hogy ilyenkor mosolygó emberek ezreivel telik meg a Margitsziget és környéke. Az ismét védettségi nélkül látogatható Telekom Vivicittára eddig közel 13 000 nevezés érkezett, ami duplája a tavalyi létszámnak és bizakodásra ad okot a járvány utáni időszakra. Meglepetés, hogy újra belendült a nemzetközi futóturizmus, hiszen 72 ország, több mint 1300 futója nevezett. Ez a szám is mutatja Budapest erős szerepét a szabadidős turizmusban és előre vetíti a korábbi szintek gyors elérését. A járvány alatt új online jótékonysági formát dolgoztunk ki, ami tovább erősíti a „nincs futóverseny jótékonyság nélkül” törekvésünket. Ezzel a lehetőséggel most a benevezettek 8%-a élt és adott anyagi támogatást karitatív célokra” – mondta el Kocsis Árpád a szervező Budapest Sportiroda ügyvezető versenyigazgatója.  

Az eseményre eddig érkezett nevezések alapján elmondható, hogy 

  • 727 magyarországi településről érkeztek nevezések
  • a nevezők 48%-a nő
  • a hazai nevezők 54%-a vidékről érkezik
  • a hétvége legidősebb résztvevője egy 87 éves hölgy, aki gyaloglásban indul
  • a legidősebb félmaratonista pedig március 25-én ünnepli 80. születésnapját
  • a 10 km legidősebb indulója egy 84 éves férfi 
  • a 80 feletti indulók száma 3 fő
  • 71-80 év közötti indulók 35 fő

Újra lendületben a futóturizmus

  • 72 országból több mint 1300 külföldi nevező érkezik
  • a félmaratonisták 21%-a külföldi
  • a 10 km-en indulók 15%-a külföldi

 

fotók: Bodó Gábor

Tovább az eredeti cikkre: Sportünnep és adományozás – Elstartol a 37. Telekom Vivicittá

Vélemény, hozzászólás?