Film készült a háború elől menekülő ukrán családokról

Film készült a háború elől menekülő ukrán családokról olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Hadas Kriszta az ATV Heti Napló riportere az orosz-ukrán háború kitörésekor…

A teljes cikk itt olvasható:
Film készült a háború elől menekülő ukrán családokról

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Hadas Kriszta az ATV Heti Napló riportere az orosz-ukrán háború kitörésekor elhatározta, hogy riportfilmet készít a menekülőkről. Gudmon Olivér operatőrrel Moldáviába repültek, ahonnan egy buszon 62 emberrel, anyákkal és gyermekeikkel, idősekkel indultak Németország felé. Az ATV vezetősége egyértelműen támogatta a Menekülők című film ötletét, amit a nézők most vasárnap este 21.50-kor láthatnak az ATV-n.

 

„ A Heti Napló riportereként egy napot töltöttem a Keleti pályaudvaron. A menekülők áradatában döntöttem el, szeretném egy riportfilmben megmutatni, hogy min mennek át azok, akik hosszú napokig, életüket egyetlen táskába gyömöszölve utaznak a rémisztő ismeretlenbe. A terv az volt, hogy mivel lakosságarányosan Moldovába, Európa talán legszegényebb országába érkeznek a legtöbben, onnan indulunk vonattal Nyugat-Európa felé. Azonban Chisinauban megismerkedtem egy német segélyszervezettel és ők megengedték, hogy az onnan Németország felé induló egyik menekültbuszra felszállhassunk. A filmünk főszereplői Jana és barátnője, akik három kisfiúval menekültek Mikolaivból. A buszon 62 emberrel utaztunk, a fele gyerek volt. Talán a legfájóbb az volt, hogy a traumatizált gyerekek, másfél évestől a nagykamaszig, a gyötrelmes úton végig csendben ültek. Nem sírtak, nem ficeregtek, fásultan kapaszkodtak az anyukájukba”- mondta Hadas Kriszta.

„Amikor Hadas Kriszta és Sváby András megkerestek a filmmel, egyértelmű volt számunkra, hogy mindenben támogatjuk a készítőket. A csatorna számára kiemelten fontos, hogy hitelesen mutassuk be a nehéz helyzetben lévő ukrán menekültek sorsát”- tette hozzá Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója.

 

Menekülők. Hosszú út a túlélésért. Vasárnap este 21.50-től az ATV-n.

A Film készült a háború elől menekülő ukrán családokról bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Film készült a háború elől menekülő ukrán családokról

Vélemény, hozzászólás?