Nyári Dia: „Sok lehetőségtől estem el azért, mert kerekebb voltam”

Nyári Dia: „Sok lehetőségtől estem el azért, mert kerekebb voltam” olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Májusban harmincéves lesz Nyári Dia színésznő, tartalomkreátor, aki pár éve már…

A teljes cikk itt olvasható:
Nyári Dia: „Sok lehetőségtől estem el azért, mert kerekebb voltam”

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Májusban harmincéves lesz Nyári Dia színésznő, tartalomkreátor, aki pár éve már edzőként segít másoknak, hogy sikereket érjenek el a futásban. Az út azonban hosszú és rögös volt idáig, ráadásul Diát több szerep is elkerülte régi alkata miatt.

Nyári Dia nem titkolja, hogy nagy fogyása előtt orvosi segítséget is kért. „Utólag visszagondolva, most mindenkit arra ösztönzök, hogy az életmódváltás előtt mindenképp menjen el egy szakemberhez, főleg ha olyan típus, mint én, aki korábban bármit csinált, egyszerűen nem tudott könnyen fogyni” – mesélte őszintén a GLAMOUR magazinnak adott címlapinterjújában. „A fiam születése után kezdődött, nagyjából négy-öt hónapos lehetett, amikor belevágtam az életmódváltásba. Az orvosi segítség döbbentett rá, hogy a meglévő inzulinrezisztenciám miatt még következetesebben kell a kérdéssel foglalkoznom.”

A színésznő azt mondja, nem csak a külseje, hanem a személyisége is rengeteget változott az életmódváltásnak köszönhetően. Sokat fejlődött ezalatt az idő alatt, mára sokkal jobban hisz magában. „A szerepek tekintetében is jöttek új lehetőségek, amik valószínűleg nem lettek volna, ha akkor nem hozok egy döntést az alakommal kapcsolatban. Bármennyire is fáj kimondani, de egy színésznőnek a külseje is befolyásolja, milyen szerepeket osztanak rá. A korábbi énem valószínűleg soha nem kapta volna meg a Hotel Margaret című sorozatban Betty karak terét, akinek szinte az összes jelenetben bikiniben kellett megjelennie. Akadnak olyan szerepek, ahol vetkőzni kell, ha én az az L-es lány maradok, aki korábban voltam, valószínűleg nem talált volna meg ez a szerep. Nincs azzal semmi baj, ha valaki teltebb idomokkal rendelkezik, csak tudatosítania kell magában, hogy az is egy szerepkategória, és nem jó, ha közben nem arra vágyik, vagy ez átcsap önostorozásba. A húszas éveim elején-közepén sok lehetőségtől elestem azért, mert kerekebb voltam. De nem haragszom magamra ezért” – teszi hozzá.

Dia egyik nagy szerelme azóta a hosszútávfutás. „Ha pár évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, ez fogja meghatározni a mindennapjaimat, valószínűleg kinevetem. Korábban utáltam futni, tiniként szinkronúszó voltam, a tüdőkapacitás növelése miatt kötelező volt futnunk, mégsem szerettem. A mai napig imádom a klór szagát, imádok úszni, búvárkodni, a nyaralások alkalmával nem lehet kirángatni a vízből, mégis úgy alakult, hogy mára a futás lett az a sport az életemben, amiben maximálisan ki tudok teljesedni. Régen nem értettem, másokat mi hajt, amiért képesek kánikulában, hidegben is hódolni ennek a szenvedélynek. Ma már pontosan ismerem ezt az érzést.”

A teljes interjú a GLAMOUR magazin májusi-júniusi lapszámában olvasható.

Kredit: GLAMOUR/ Pejkó Gergő

Tovább az eredeti cikkre: Nyári Dia: „Sok lehetőségtől estem el azért, mert kerekebb voltam”

Vélemény, hozzászólás?