Meghalt Sir Christopher Lee angol színész, aki játszotta Drakula grófot és szerepelt Csillagok háborúja filmben. (8 éve)

Meghalt Sir Christopher Lee angol színész, aki játszotta Drakula grófot és szerepelt Csillagok háborúja filmben. (8 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

Teljes nevén Sir Christopher Frank Carandini Lee. Az 1940-es évek végétől…

A teljes cikk itt olvasható:
Meghalt Sir Christopher Lee angol színész, aki játszotta Drakula grófot és szerepelt Csillagok háborúja filmben. (8 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: Teljes nevén Sir Christopher Frank Carandini Lee. Az 1940-es évek végétől filmezett. A Hammer Film Productionsnál forgatott horrorfilmjeivel vált ismertté. Ő Drakula gróf egyik leghíresebb megformálója, de eljátszotta Frankenstein teremtményét is. Filmjeinek műfaji skálája az 1970-es években szélesedett ki igazán. Gyakran bíztak rá negatív szerepeket, rosszfiúkat, a főhős gonosz ellenfelének megformálását. Filmeken kívül színpadon is játszott, zenei, narrátori és szinkronizálási feladatokat is vállalt. Túl a 80. életévén a fiatalabb nézők is megismerték A Gyűrűk Ura-trilógiából vagy a Star Wars-saga második és harmadik részéből.

Tovább az eredeti cikkre: Meghalt Sir Christopher Lee angol színész, aki játszotta Drakula grófot és szerepelt Csillagok háborúja filmben. (8 éve)