Sikeres pezsgőfajták a világban – és a 4. Pezsgőkonferencián!

Sikeres pezsgőfajták a világban – és a 4. Pezsgőkonferencián! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A PEZSGŐKONFERENCIA évről-évre egy-egy fő téma köré építi tematikáját, amelyen keresztül a legértékesebb…

A teljes cikk itt olvasható:
Sikeres pezsgőfajták a világban – és a 4. Pezsgőkonferencián!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A PEZSGŐKONFERENCIA évről-évre egy-egy fő téma köré építi tematikáját, amelyen keresztül a legértékesebb hazai és nemzetközi példákat, jó gyakorlatokat kívánja bemutatni. A negyedik konferencia a „Sikeres pezsgőfajták a világban” címmel ígér nagyszerű előadásokat, masterclassokat és kóstolókat a crémant-tól a pét-natig, a prosecco-tól a cava-ig és a pezsgős koktélokig szeptember 1re.  

Az etyeki Pezsgőkonferencia a kezdetektől kóstolóközpontú esemény volt és a szervezők mindig külön figyelmet fordítottak arra, hogy mind a szakma képviselői, a szőlész-borászok, pezsgőkészítők és kereskedők, tehát a profik, mind pedig a pezsgőrajongó lelkes amatőrök is megtalálják a számításukat az eseményen. Érdekes és érthető előadásokat hallhattunk az eddigi években is a legjobb hazai pezsgőtermelőktől és a világ abszolút élvonalába tartozó pezsgőházak csúcsvezetőitől Deutz-től Ferrariig és Bruno Paillard-tól kezdve, Ruinarton keresztül a Bollingerig.

A 2022-es konferencián sem lesz ok panaszra, amikor is a világ legsikeresebb pezsgőfajtáit járják majd körbe a szervezők. Joan Vendrell-től (Vendrell Olivella – Mas Gomà) megtudhatjuk, hogy milyen irányba változik a cava világa, Elzászból pedig  a méltán híres crémant-t ismerhetjük meg. Két rendkívül izgalmasnak ígérkező (kóstolókkal egybekötött) masterclass is lesz: Reims-ből a Champagne Palmer & Co-tól Arthur Camut érkezik majd, Kelemen András (Bortársaság, Borsuli) jóvoltából pedig a prosecco-ról tudhatunk meg mindent. Giorgio Delgrosso (az OIV vezető statisztikusa) világpiaci pezsgőértékesítésről szóló előadása pedig egyszerűen minden szakmabelinek nélkülözhetetlen információforrás.

Külön várjuk a néhány éve „Jövő Borásza” címet elnyert Homoky Dorka előadását a pét-nat-ról, és Rédli Ádám (head bartender, MÚZSA BAR) prezentációját a pezsgős koktélokról. A kerekasztal keretein belül pedig igazi nagyágyúk „csapnak majd össze”.

A kiemelt kóstolók mellett a konferencia másik fő jellegzetessége a Pezsgőünnep. A szakmai program zárása után ugyanis a szervezők „nem engedik el a vendégek kezét”, hanem egy minifieszta keretein belül mutatják meg a buborékos italok igazi varázsát: lesz vezetett Champagne- és pezsgőkóstoló, amelyhez csúcsgasztronómiai remekeket kínálnak, mindezt fantasztikus élőzene kíséretében; a szabad programhoz pedig az openbarba a hazai és nemzetközi pezsgővilág remekeit ígérik a rendezők. A részletes program megtalálható az esemény weblapján, amelyet érdemes végigböngészni, hiszen valóban kihagyhatatlannak tűnik a negyedik etyeki Pezsgőkonferencia szeptember 1-én.

Tovább az eredeti cikkre: Sikeres pezsgőfajták a világban – és a 4. Pezsgőkonferencián!

Vélemény, hozzászólás?