Segítség a zöldülni vágyó önkormányzatoknak

Segítség a zöldülni vágyó önkormányzatoknak olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

60 ezer eurós uniós támogatásra jelentkezhetnek a települések szeptember 30-ig Negyedik…

A teljes cikk itt olvasható:
Segítség a zöldülni vágyó önkormányzatoknak

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • 60 ezer eurós uniós támogatásra jelentkezhetnek a települések szeptember 30-ig

Negyedik pályázati felhívását nyitja meg a pályázatonként maximum 60 ezer eurós támogatást nyújtó Városokkal városokért (EUCF) nemzetközi projekt azoknak az önkormányzatoknak és önkormányzati társulásoknak, akik beruházási koncepciót dolgoznak ki településük fenntartható energetikai programjaira. A pályázat összesen 4 alkalommal nyújtható be, melynek utolsó, azaz negyedik köre zárul idén szeptember 30-ával.

A klímatudatos energetikai tervezés egyre fontosabb helyi szinten is, azonban a tervezéshez szükséges szaktudás sokszor hiányos vagy nincs hozzá megfelelő forrás, ez pedig később gátat szabhat a megfelelő befektető felkutatásának és a projekt sikeres megvalósításának. Ezen a problémán szeretne segíteni a European City Facility (EUCF), azaz Városokkal a városokért elnevezésű program. Az immáron negyedjére meghirdetett kiírás alkalmával 48 befektetési koncepciót támogatnak majd, melynek teljes összege 2,88 millió EUR. Az EUCF korábbi felhívásaira több, mint 600 jelentkezés érkezett, melyből 165 sikeres pályázat született meg. Korábbi jelentkezők listája erre a linkre kattintva érhető el.

Ha megvan az elhatározás és a terv, akkor már csak jelentkezni kell
A pályázati lehetőség azoknak az önkormányzatoknak és önkormányzati társulásoknak szól, amelyek elkötelezettek a klímavédelem és a fenntartható energetikai megoldások iránt és rendelkeznek erre vonatkozó, előzetes tervvel, mely fókuszában az adott település fenntartható energetikai céljai állnak. A stratégia készülhet a Polgármesterek Szövetsége által kiadott SEAP (Sustainable Energy Action Plan) vagy SECAP (Sustainable Energy and Climate Action Plan) tervek alapján is. Az egyes települések akár közösen is készíthetnek pályázati anyagot, így az erőforrásaikat és tudásukat egyesítve növelhetik esélyeiket. A jelentkezés további feltételei ezen a linken érhetőek el.

Mit finanszíroz az EUCF
Megvalósíthatósági tanulmány, piackutatás, érdekcsoportok elemzése, gazdasági, pénzügyi és kockázatelemzés mind előfeltételei egy sikeres befektetési koncepció elkészítésének. Ezeknek a szakmai anyagoknak, tanulmányoknak a finanszírozásában segít a pályázat kiírója, melynek segítségével sikeresen lehet a későbbiekben befektetőt találni a projekthez. A jelen pályázat leadási határideje: 2022. szeptember 30.

További információ elérhető a www.eucityfacility.eu oldalon, az alábbi e-mail címen: ce.hungary@eucityfacility.eu

Tovább az eredeti cikkre: Segítség a zöldülni vágyó önkormányzatoknak

Vélemény, hozzászólás?