Rekordbefektetést kapott egy magyar startup

Rekordbefektetést kapott egy magyar startup olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Alig egy évvel előző befektetési körét követően, hazai rekordnak számító, 94…

A teljes cikk itt olvasható:
Rekordbefektetést kapott egy magyar startup

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Alig egy évvel előző befektetési körét követően, hazai rekordnak számító, 94 millió dolláros Series B tőkebevonást zárt a magyar csalásmegelőzési startup, a SEON. A befektetést vezető amerikai csúcsbefektető, a Wise, UiPath és Coinbase cégeket 2021-ben tőzsdére vivő Institutional Venture Partners (IVP) mellett, több neves üzleti angyal is csatlakozik a budapesti cég befektetői köréhez. Az új körben is részt vesz a SEON első és többkörös befektetője, a PortfoLion, valamint a Series A kört vezető, meghatározó európai befektetőként számontartott Creandum is.

Életünk egyre meghatározóbb részét töltjük az online térben, akár online vásárlásról, akár közösségi média aktivitásról legyen szó. Az emberek és vállalkozások online jelenlétének bővülése azonban bűnözők egy új generációja számára nyit visszaélési lehetőségeket. A SEON digitális „lábnyom” megoldása valós időben, a szolgáltatók és végfelhasználók számára képes nagyszámú online interakcióból észrevétlenül kiszűrni a visszaéléseket. A cég megoldását már több neves világcég, köztük a KLM, az Air France, a Revolut, a NuBank és a Patreon is használja. Alapítása óta a SEON több, mint 5000 ügyfél 1 milliárd tranzakcióját vizsgálta át, 50 millió eurónyi potenciális kárt megelőzve ezzel.

A cég tavaly valamennyi fontos régióban (az ügyfelek számát tekintve: 42%-os növekedés Európában, 67%-os növekedés Latin-Amerikában és 15%-os növekedés Észak-Amerikában) és szakmai területen (e-kereskedelem, kripto, Buy Now Pay Later, digitális bankok) kiemelkedő eredményeket produkált, ami a 40 éves befektetési múltra visszatekintő IVP mellett számos szakmai angyalt és a korábbi körök befektetőit is arra ösztönözte, hogy támogassák a SEON-t további fejlődési terveinek megvalósításában.

A főleg érettebb fázisú befektetéseiről ismert IVP az amerikai piac egyik meghatározó szereplője, befektetőként olyan cégekkel dolgoztak együtt, mint a Twitter, a Snapchat, a Dropbox vagy a Netflix. A SEON számos sikeres tech cég jelenlegi vagy korábbi vezetőjének figyelmét is felkeltette: többek között a Supercell és a UiPath vezérigazgatói, a Wise technológiai igazgatója, valamint a Slack termékigazgatója is csatlakozott az angyal befektetők köréhez. Nem csak újonnan csatlakozók, de a korábbi lead befektető, a Spotify és a Bolt befektetőjeként ismertté vált Creandum, valamint a SEON-t az alapítás óta elkísérő budapesti PortfoLion Capital Partners is részt vesz a jelenlegi körben.

„A SEON és a mostani Series B kör remek példa a teljes régiós ökoszisztéma számára, hiszen nem csak Tamás és Bence víziója, de az eddig elért eredményei és a befektetőkkel végzett hatékony, hosszútávú együttműködés sem gyakori Európa ezen részén. Reméljük még sokáig tudjuk támogatni az alapítókat céljaik megvalósításában” – mondta el Molnár András, a PortfoLion vezérigazgatója.

„Az ügyfeleinktől folyamatosan kapunk visszaigazolást, hogy azonnali eredményeket biztosító, könnyen elérhető és rugalmas megoldásunkkal mindenki számára elérhetővé tesszük a csalásmegelőzési termékek piacát. Az egész működésünk termékvezérelt, ezért kiemelten fontos, hogy olyan befektetőkkel dolgozhatunk együtt, akik értik a szolgáltatást és segítenek minket abban, hogy globális szinten is piacformáló vállalkozássá fejlődjünk” – emelte ki Kádár Tamás, a SEON társalapítója és ügyvezetője.

A mostani, 94 millió dolláros finanszírozást a SEON a tervek szerint észak-amerikai jelenlétének további erősítésére, latin-amerikai, a kelet-ázsiai és csendes-óceáni térségekben való terjeszkedési tervek támogatására fordítja. „A terjeszkedési tervek mellett a Series B kör lehetőséget biztosít nekünk, hogy a legjobb nemzetközi szakembereket vonjuk be a SEON küldetésébe és folytassuk a globális márkaismertség felépítését” – tette hozzá Jendruszák Bence, a cég társalapítója és operatív igazgatója.

A Rekordbefektetést kapott egy magyar startup bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Rekordbefektetést kapott egy magyar startup

Vélemény, hozzászólás?