Rekord a Friss Húson, olimpiai bajnokkal jön a ráadás

Rekord a Friss Húson, olimpiai bajnokkal jön a ráadás olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A X. Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválon minden eddiginél több filmet mutattak…

A teljes cikk itt olvasható:
Rekord a Friss Húson, olimpiai bajnokkal jön a ráadás

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A X. Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválon minden eddiginél több filmet mutattak be, a nézőszám-rekord pedig ismét megdőlt: összesen több mint 7000 néző volt kíváncsi az esemény filmjeire és szakmai programjaira. Az extra vetítések sora, illetve az online válogatás csak most kezdődik, a sportos válogatást kísérő beszélgetésen olimpiai bajnok sportoló is részt vesz.

Június 17-én a Friss Sport válogatást lehet megnézni a Városháza udvarán. Az érdeklődők 20:00-tól egy olimpiai bajnok sportoló, egy filmes ultrafutó, illetve egy sportpszichológus társaságában vehetnek részt egy beszélgetésen, amelynek témája a sportfilmeknek médiára és a sportágak megítélésére, működésére gyakorolt hatása, illetve természetesen a sportfilmek.

A beszélgetés résztvevői Csipes Tamara kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kajakozó, dr. Goschi Gabriella sportpszichológus a Sport és Lélek – Sport-pszichoterápiás Egyesülettől, Simonyi Balázs az ULTRA című dokumentumfilm rendezője, a moderátor pedig Nagy Benjámin lesz az EuroSporttól.

 

A pódiumbeszélgetést követően az alábbi filmeket vetítik:

James Gallagher: Love

Leonardo van Dijl: Stephanie

Szabó Szonja: Vércsék

Fekete Tamás: Asszó

David Findlay: Found Me

A díjnyertes filmeket június 16-án 19:00-tól a Toldi mozi nagytermében, június 24-én 21:00-tól pedig a Városháza udvarán lehet bepótolni vagy épp újranézni. A két vetítésen többek között Bagossy Júlia: A kutyák nem esznek füvet lehet megnézni, az alkotás a Budapest a fiatal tehetségekért, a legjobb 30 év alatti rendezőnek járó díjat nyerte el. A programban szerepel még más alkotások mellett a különdíjas Nyugvó köd, Fábián Nikolett rendezésében, Ladányi Jancsó Jákob filmje, Az elveszíthető dolgok szeretete – ami a Legjobb Magyar Élőszereplős Rövidfilm díjat kapta -, illetve a Legjobb Magyar Animációs Film elismerést begyűjtő Felhők felett, Hárshegyi Vivien rendezésében.

A Rekord a Friss Húson, olimpiai bajnokkal jön a ráadás bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Rekord a Friss Húson, olimpiai bajnokkal jön a ráadás

Vélemény, hozzászólás?