Református lelkész kérte a Tankcsapda legnagyobb slágerének törlését

Református lelkész kérte a Tankcsapda legnagyobb slágerének törlését olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Református lelkész kérte a Mennyország tourist rádiókból való törlését a Tankcsapdától.…

A teljes cikk itt olvasható:
Református lelkész kérte a Tankcsapda legnagyobb slágerének törlését

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Református lelkész kérte a Mennyország tourist rádiókból való törlését a Tankcsapdától. A zenekar korszakos slágere volt A dal a miénk podcast legutóbbi témája. Az együttes frontembere, Lukács Laci az ikonikus refrén kapcsán elmondta, nem érezte azt akkor sem, és most sem szentségtörésnek, sőt maga is gyakran beszél Istenhez. 
1999-ben a Tankcsapda 10 éves jubileumát ülte, a zenekar azonban akkoriban mélypontra került. Ebben az útkereső időszakban született meg egyik legnagyobb slágerük, a Mennyország Tourist, amely meghozta a zenekar számára a széles körű ismertséget. Egy református lelkész azonban levélben fejezte ki nemtetszését, úgy gondolta, az, hogy a gyerekek a „Miatyánk” imádság kezdő sorát a Tankcsapda dalból ismerik meg, semmiképpen sem helyes. A lelkész azt kérte a zenekartól, hogy ha lehet, minden rádióból távolítsák el a dalt. Lukács Lacit meglepték akkoriban a negatív hangok.
„Bevallom őszintén, nem volt bennem az a gondolat, hogy a „miatyánkos” sor miatt bármilyen támadás, vagy negatív kritika érhet minket. Ez egy prédikációból kiragadott idézet, ami minden vasárnap elhangzik az ország ezer templomában. Mi ezzel a probléma?” – kezdte Lukács Laci. „Nem gondoltam akkor sem, és nem gondolom most sem, hogy bármilyen szentségtörés lenne az, hogy ha az ember egy dalszövegben a saját hitvilágára is jellemző keresztény szövegkörnyezetből is említ. Ráadásul egyáltalán nem pejoratív értelemben” – magyarázta a zenész, aki azt is elmondta, hogy a Tankcsapda szövegeiben már a kilencvenes évek elejétől kezdve megtalálhatóak az istenhittel vagy kereszténységgel való párhuzamok, idézetek. Péczeli Dóri kérdésére Lukács azt is bevallotta, ő maga is szokott beszélni Istenhez. „Szoktam, azt, hogy hallja-e vagy nem, azt nem tudom, remélem, hogy igen. Jellemzően úgy tűnik, vagyis elég sok olyan helyzet volt az életemben, amikor bebizonyosodott, hogy valaki meghallja, ha az ember beszél hozzá” – mondta Lukács Laci.
A podcastből az is kiderült, hogy nem az említett lelkész volt az egyetlen, akinek nem tetszett a Mennyország Tourist. Akkoriban nézői bejelentés is érkezett az ORTT-hez a dal miatt, így egy időre a zenecsatorna is levette a képernyőjéről.
A teljes beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg:

Tovább az eredeti cikkre: Református lelkész kérte a Tankcsapda legnagyobb slágerének törlését

Vélemény, hozzászólás?