Rákaptak a borokra a Lidl vásárlói

Rákaptak a borokra a Lidl vásárlói olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Lidl Magyarország 2021-ben összesen 30,1 millió magyar palackos bort értékesített…

A teljes cikk itt olvasható:
Rákaptak a borokra a Lidl vásárlói

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Lidl Magyarország 2021-ben összesen 30,1 millió magyar palackos bort értékesített a kül- és belpiacokon. A hazai értékesítés növelése mellett a vállalat tovább erősítette vezető borexportőri pozícióját is, a külföldre exportált borok értéke ugyanis elérte a 7,8 milliárd forintot, ami a teljes magyar palackos borexport 36%-át jelenti. Az áruházlánc célja, hogy ezáltal hozzájáruljon a magyar borászatok és pincészetek, illetve a teljes borágazat sikereihez.

Újabb sikeres évet tudhat magáénak a Lidl Magyarország a magyar borok népszerűsítése, értékesítése, külpiacra juttatása terén. A diszkontlánc 8 éve folyamatosan azon dolgozik, hogy a kormányzati törekvésekkel összhangban támogassa és helyzetbe hozza a magyar borászatokat, pincészeteket. Ennek eredményeként míg 2014-ben 6 millió palack bort adott el a vállalat itthon és a külpiacokon együttesen, 2021-re mindezt ötszörösére, 30,1 millió palackra növelte, de az előző évhez képest is 1,6 milliós növekedést produkált.

A számokat vizsgálva elmondható, hogy a Lidl kiemelkedő a borexportban is: az áruházlánc 7,8 milliárd forint értékben juttatott el magyar borokat a külpiacokra, ami rendkívül dinamikus bővülést jelent, ugyanis az elmúlt két év alatt közel 56%-kal nőtt az eladott italok értéke. Sőt, a teljes magyar palackos borexport 36%-át a vállalat bonyolította és ezzel továbbra is megőrizte Magyarország legnagyobb borexportőri címét. Európa-szerte 15 országba 184 féle hazai bort exportált, amelyek közül a legnagyobb felvevőpiacot az Egyesült Királyság jelentette, és az országba irányuló palackos borexport több, mint 90%-a Lidl Magyarországhoz köthető. Mindemellett Csehország, Németország és Lengyelország tartozik még a vállalat top felvevő piacai közé. A diszkontlánc tapasztalatai alapján a legnépszerűbb borfajtáknak továbbra is a Szürkebarát, a Királyleányka, az Egri Bikavér, a Tokaji Furmint és az Irsai Olivér bizonyultak.

A külpiaci sikerek mellett a magyar borok itthon is kiugróan teljesítettek, 14,5 millió palack fogyott az áruházak polcairól, ami 10 százalékkal magasabb 2020-hoz képest. A hazai fogyasztók leginkább az illatos borokat, a könnyed rosékat, és a tradicionális vörösborokat kedvelik, valamint egyre keresettebbek a különféle habzóborok.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője elmondta: „Vállalatunk egyértelmű célja, hogy támogassa a magyar beszállítókat és a magyar termékek értékesítését, ezáltal hozzájárulva a magyar gazdaság sikereihez. A borértékesítés egyike ezen sikereinknek, amire rendkívül büszkék vagyunk. Kisebb családi pincészetekkel és nagyobb borászatokkal egyaránt együttműködünk, vásárlóink pedig egyedülálló, kedvező ár-érték arányú borkínálatunkból válogathatnak.”

A diszkontlánc kiváló minőségű borai több nívós elismerésben is részesültek az elmúlt évek során. Tavaly például a Lidl saját márkás, 5 Puttonyos Tokaji Aszú és az Ausztrál Chardonnay borait aranyéremmel jutalmazták a borágazat egyik legnagyobb és legrangosabb megmérettetésén, a Berliner Wein Trophy nemzetközi borversenyén. Az eseményen egy 150 fős független, nemzetközi szakértőkből álló zsűri szigorú irányelvek szerint több mint 8000 bor közül választotta ki a legjobbakat.

A Rákaptak a borokra a Lidl vásárlói bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Rákaptak a borokra a Lidl vásárlói

Vélemény, hozzászólás?