Fordulat a PC eladásoknál

Fordulat a PC eladásoknál olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Tavaly csökkentek a PC-kiszállítások a világon, ami azt jelzi, hogy a…

A teljes cikk itt olvasható:
Fordulat a PC eladásoknál

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Tavaly csökkentek a PC-kiszállítások a világon, ami azt jelzi, hogy a koronavírus-járvány kitörését követő fellendülésnek vége szakadt, de szakértők szerint a piac egyes szegmensei idén már ismét bővülnek, jövőre pedig már a piac egésze élénkül.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült előzetes adatok szerint a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook és munkaállomások) kiszállítása világszerte 16,5 százalékkal, 292 millió 300 ezerre csökkent a 2021. évi 350 millió 100 ezerről.

A cég kimutatása szerint a tavalyi utolsó negyedévben 67 millió 200 ezer PC-t szállítottak ki, 28,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

Az IDC összeállításában a tavalyi negyedik negyedévben a kiszállított PC-készülékek alapján a rangsor élén a Lenovo áll 23 százalékos piaci részesedéssel, majd a HP (19,6 százalék), a Dell Technologies (16,1 százalék), az Apple (11,2 százalék) és az ASUS következett (7,2 százalék).

A tavalyi év egészét figyelembe véve is a Lenovo volt a listavezető a kiszállított PC-k tekintetében, piaci részesedése 23,3 százalék volt. A második a HP (18,9 százalék), a harmadik a Dell Technologies (17 százalék), a negyedik az Apple (9,8 százalék) az ötödik pedig az ASUS (7 százalék).

Minden más PC-gyártó együttes piaci részesedése 24 százalék volt 2022-ben.

(MTI)

A Fordulat a PC eladásoknál bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Fordulat a PC eladásoknál

Vélemény, hozzászólás?