Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz párolt shiitake gomba rizssziruppal

Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz párolt shiitake gomba rizssziruppal olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

JEONG KWAN EREDETI SAJÁT RECEPTJE  Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók 4…

A teljes cikk itt olvasható:
Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz párolt shiitake gomba rizssziruppal

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • JEONG KWAN EREDETI SAJÁT RECEPTJE 

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre: 10 friss shiitake gomba, 1 evőkanál Ganjang (szójaszósz), 2 bögre víz, 1 evőkanál Deul-gireum (perilla olaj), 2 evőkanál Jocheong (rizsszirup), 1 evőkanál szezámolaj, 3 aszalt vörös jujube (ázsiai datolya), 5 páfrányfenyő mag, 5 gesztenye

Elkészítés:

  1. Vágjuk le a shiitake gombák szárát, gyorsan öblítsük le és pároljuk meg egy párolóedényben kb. 3-5 perc alatt.
  2. Forraljuk a vizet, az érlelt Ganjang-ot (koreai szójaszószt) és a Deul-gireum-ot (perilla olajat) egy serpenyőben. Mikor már jól felforrt, adjuk hozzá a gombát és sűrítsük be.
  3. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gesztenyéket, magozzuk ki és szeleteljük fel az aszalt vörös jujube-ket.
  4. Amikor a szósz az egyharmadára csökken a második lépésben, adjuk hozzá a shiitake gombát és a rizsszirupot a serpenyő tartalmához.
  5. Adjuk hozzá az aszalt vörös jujube-t, a gesztenyét és a páfrányfenyő magot a szószhoz, és forraljuk közepes lángon 3 percig.
  6. Amikor a gomba összemegy és fényessé válik, a serpenyőben pedig kevés lé marad, vegyük le a tűzről.
  7. Adjunk hozzá szezámolajat és forgassuk össze, hogy a gombát bevonja az olaj, majd szolgáljuk fel köretként.

Tippek:

A shiitake gomba elérhető egész évben, de a tavaszi és az őszi termés a legjobb illat és frissesség szempontjából.

Az étel elkészítését bemutató videó itt tekinthető meg.

Tovább az eredeti cikkre: Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz párolt shiitake gomba rizssziruppal

Vélemény, hozzászólás?