Prímás parádé a 100 Tagú Cigányzenekarral a Margitszigeten

Prímás parádé a 100 Tagú Cigányzenekarral a Margitszigeten olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara 35 éves jubileumi koncertjén július…

A teljes cikk itt olvasható:
Prímás parádé a 100 Tagú Cigányzenekarral a Margitszigeten

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara 35 éves jubileumi koncertjén július 3-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon állít emléket Berki Lászlónak, a zenekar alapító művészeti igazgatójának. A margitszigeti koncert idén egy valódi gigakoncert lesz. 120 fő a színpadon, 8 cimbalom, 15 nagybőgő, nagyszabású hangzás, világsztár és junior vendégprímásokkal!

Van valami varázslatos abban, ahogy a világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara megjelenik a színpadon. És ez még fokozható! A margitszigeti koncert idén egy valódi gigakoncert lesz. 120 fő a színpadon, 8 cimbalom, 15 nagybőgő, nagyszabású hangzás!

Az összeszokott formáció most a nemzeti összetartozás jegyében a határon túlról hív világhíres vagy épp junior prímásokat. Székelyföldről, a Sepsiszentgyörgyi Liceum hallgatói: Furus Ábel hegedűs és Kádár Balázs klarinétos; a Felvidékről, Eperjesről Samino Bandy hegedűs, a Vajdaságból, Szabadkáról Kurina Gusztáv hegedűművész csatlakozik a zenekarhoz. A 100 Tagú „saját nevelésű”, fiatal hegedűs tehetsége, a 13 éves Bujka Leonardo is színre lép.

A nemzeti összetartozás jegyében erre az estére meghívtam vendégművészeket, fiatal muzsikusokat Erdélyből, Eperjesről és a Vajdaságból is. Érdekesség továbbá, hogy az előadás szünetében a vendégművészeinkhez kapcsolódó területek népviseleteit is be fogjuk mutatni egy divatbemutató keretében, méghozzá Hrivnàk Tünde segítségével, aki egy ismert magyar márka tulajdonosa. Tünde saját tervezésű ruháival a magyar hagyományok fontosságát kívánja megjeleníteni.” – mondta el Beke Farkas Nándor, a 100 tagú cigányzenekar elnöke.

A hab a tortán, hogy a világ leghíresebb színpadain hatalmas sikereiről ismert, kiváló virtuóz, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, Lendvay József fellépése lesz.

Nagyon örülök neki, hogy Lendvay Csócsi József fia, Lendvay József elfogadta a felkérésünket és július 3-án hallhatja a közönség az ő játékát. A teljes jubileumi koncerttel a 25 éve elhunyt Berki László emlékének tisztelgünk, az első részben az ő komponálásából létrejött műveket fogjuk játszani, de nem maradhatnak ki a közönségkedvencek sem, valamint teljesen új számokat is lehet majd hallani.” – nyilatkozta az elnök.

Link: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/a-100-tagu-ciganyzenekar-35-eves-jubileumi-koncertje/

Az est főprímása Lendvay Csócsi József lesz.

A Margitszigeten elhúzzák a nótáját!

www.margitszigetiszinhaz.hu

Tovább az eredeti cikkre: Prímás parádé a 100 Tagú Cigányzenekarral a Margitszigeten

Vélemény, hozzászólás?