Pompás cseresznyefa virágzás, ingyen matcha kóstolás és előadás a japán teakultúráról a Füvészkertben

Pompás cseresznyefa virágzás, ingyen matcha kóstolás és előadás a japán teakultúráról a Füvészkertben olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Idén április első két hétvégéjét az ELTE Füvészkert a rózsaszínbe öltözött…

A teljes cikk itt olvasható:
Pompás cseresznyefa virágzás, ingyen matcha kóstolás és előadás a japán teakultúráról a Füvészkertben

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Idén április első két hétvégéjét az ELTE Füvészkert a rózsaszínbe öltözött cseresznyefáknak és a Sakura ünnepének szenteli. Mindkét hétvégén 09:00 órától 17:00 óráig a Matcha Tsuki közreműködésével autentikus japán módra találkozik össze a Sakura ünnep és a matcházás: ingyenes teakóstoló és Mitsuki Március Vida japán kultúraszakértő előadása várja azokat, akik szívesen megismerkednének a japánok zöld aranyával.

Tokióból, Kiotóból online közvetítéseken is figyelhetjük a sakura időszakot, de szerencsére itthon, a fővárosi ELTE Füvészkertben is lehetőségünk nyílik a japán a “virágnézésre”, azaz a hanamira. Ráadásul a kéthetes időszak hétvégéin különleges programokkal várják mindazokat, akik bolondulnak a flóráért és a japán kultúrával is szívesen ismerkednek. Ha te is “shinnichi”, vagyis szerelmese vagy a Távol-Kelet csodálatos szigetországának és mindennek, ami vele kapcsolatos, sok jót tartogat számodra a két hétvége. 

A népszerű Kálvin téri matcha szentély, a Matcha Tsuki pop-up kitelepülésénél ingyenesen kortyolhatsz a legzöldebb porral készülő teából, de matchás és sakura fantázianevű lágyfagyit is kóstolhatsz a kávézó-süteményező jóvoltából. 

Április 2-án és 9-én 11:00 órától és 13:30-tól a matcha íztől és a gyönyörű tavaszi látványtól ihletve egy-egy ismeretterjesztő előadáson is részt vehetsz. Mitsuki Március Vida japán-magyar származású idegenvezető, kulturális- és médiakoordinátor mesél majd a japán teakultúráról, a minden egyéb teafélénél intenzívebb ízű, mesés színű matcha természetéről, hatásairól, “varázserejéről”, popkulturális szerepéről, és arról is, hogy miként ölelkezik össze a matcha és a cseresznyefa virágzása. Szó esik majd a sakura cha-ról is, ami egy cseresznyevirágból készített tea. Egyszóval mind kívül, mind belül teljesen tavaszba borul az ELTE Füvészkert, két hétvége hanaminak köszönhetően. 

Időpont: 

Teakóstolás: április 02-03. 09:00-17:00 és április 09-10. 09:00-17:00  

Előadások a japán teakultúráról: április 2-án és április 9-én 11:00-kor és 13:30-kor kezdődnek

Helyszín: ELTE Füvészkert, a Kastély előtti részen

Belépő: a Füvészkert belépője: felnőtt: 1200 forint, diák: 600 forint, nyugdíjas: 900 forint

Tovább az eredeti cikkre: Pompás cseresznyefa virágzás, ingyen matcha kóstolás és előadás a japán teakultúráról a Füvészkertben

Vélemény, hozzászólás?