Pókember vagy Batman? – SentiOne Szuperhős Index

Pókember vagy Batman? – SentiOne Szuperhős Index olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Marvel Comics 1995-ben április 28-át a nemzetközi szuperhősök napjává nyilvánította,…

A teljes cikk itt olvasható:
Pókember vagy Batman? – SentiOne Szuperhős Index

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Marvel Comics 1995-ben április 28-át a nemzetközi szuperhősök napjává nyilvánította, ennek alkalmából döntött úgy a SentiOne, hogy az online listening eszközeit bevetve pontot tesz az egyik legégetőbb filmes kérdésre: ki a legnépszerűbb szuperhős?

Ha szuperhősökről van szó, mindig felmerül a kérdés: Marvel vagy DC? Ha összehasonlítjuk az online említéseik számát, a Marvel 67,2%-kal vezet – kétségtelenül a Marvel Cinematic Universe folyamatos erős teljesítményének köszönhetően.

A dolgok azonban akkor válnak érdekessé, ha a kutatáshoz hozzáadjuk az érzelmek elemzését is. A Brand Health Index mérőszámait összehasonlítva azt láthatjuk, hogy a két márka fej-fej mellett halad, ha a rájuk vonatkozó tartalmak pozitív és negatív töltetét vizsgáljuk. Bár a Marvel talán népszerűbb, mindkét vállalat lelkes közösséget tudhat maga mellett. 

A SentiOne megnézte az egyes témákhoz leggyakrabban használt hashtageket, nem meglepő módon a szuperhősök neveit tartalmazó hashtagek a leggyakrabban használtak közé tartoznak. Tavaly a #blackwidow és a #spiderman voltak a legnépszerűbbek – kétségtelenül a várva várt Marvel filmbemutatók lendítettek ezen.

A Sentione Szuperhős Social lndexe alapján a szuperhősök rangsora:

  1. Batman
  2. Thor
  3. Pókember
  4. Superman
  5. Doctor Strange
  6. Fekete özvegy
  7. Fekete Párduc

A legnépszerűbb szuperhősnek járó trófea Batmané – Matt Reeves legutóbbi filmje minden bizonnyal segített a helyezés elérésében. Thor a második helyen áll, amely nem meglepő, hiszen Chris Hemsworth alakítása gyorsan a rajongók kedvence. Ami azonban váratlan fordulat a szuperhősök világában, az az, hogy Pókember a dobogó aljára szorult, pedig legutóbbi filmje, a Nincs hazaút elsöprően pozitív kritikákat kapott.A SentiOne több mint 70 nyelven képes adatot elemezni, ezt használta ki, amikor országonként rangsorolta a szuperhősök népszerűségét. Íme, az egyes országok kedvenc szuperhősei, a Brand Health Index alapján felállított rangsorban. A SentiOne 2.7 millió említést dolgozott fel kutatásához.   

Tovább az eredeti cikkre: Pókember vagy Batman? – SentiOne Szuperhős Index

Vélemény, hozzászólás?