Podcast ajánló: Fókuszban a jövő turizmusa: az „újturzimus” világa

Podcast ajánló: Fókuszban a jövő turizmusa: az „újturzimus” világa olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Dunakavicsok címmel turisztikai témájú podcast indult az elmúlt évben, amely már…

A teljes cikk itt olvasható:
Podcast ajánló: Fókuszban a jövő turizmusa: az „újturzimus” világa

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Dunakavicsok címmel turisztikai témájú podcast indult az elmúlt évben, amely már több, mint kéttucatnyi adásánál tart. A szakmai tartalmú, beszélgetős online műsor a jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozik.

Elsősorban Ausztria és Magyarország, valamint a Duna-régió turizmusával kapcsolatos aktuális témákról beszélget a két társszerkesztő, illetve meghívott vendégeik. A podcast adásainak célja jó a turisztikai jó gyakorlatok összegyűjtése és terjesztése szűkebb-tágabb környezetünkből: a Duna-régióból. Az adásokat Bécsből Kovács Balázs, a GD Consulting turisztikai tanácsadó iroda vezetője, Budapestről pedig Nagy-Szász István, a CPI szállodai csoport igazgatója készítik.

Nagy-Szász Istán a podcast társszerkesztője szerint: „Jó megoldások csak jó gondolatokból születhetnek. Ehhez pedig szükség van inspiráló beszélgetésekre, eszmecserékre, határokat átívelő kapcsolatokra és összetartó szövetségesekre. A podcast igen hatékony eszköz céljaink, elképzeléseink megismertetésére, ahhoz partnerek megnyerésére a jövő közös formálása érdekében.”

Kovács Balázs a podcast beharangozójában elmondta: „az új típusú turizmus területen Magyarország és a Duna-régió előtt hatalmas lehetőségek állnak. Jelen időszak egy korszakhatár sok szempontból. A jövő turizmusában a verseny helyett a kooperációkon, a hálózatok kialakításán lesz a hangsúly. Itt az idő, hogy a szomszédos országokkal összefogva, közösen építsük fel a turizmus iránti bizalmat, egy optimális turisztikai övezetet: egyfajta élményteret a Duna-mentén.”

Nagy-Szász István, a CPI szállodai csoport igazgatója

Az elmúlt adásokban olyan témákat jártak a műsorvezetők, valamint vendégeik körbe, mint például miként lehetne Budapest jobb hely, mint Bécs, miben áll a jó turizmusstratégia, s hogyan befolyásolják az ágazat jövőjét az adatvezérelt technológiák és eljárások. A műsort a felelős utazóknak, a fenntartható turizmus és a jó nemzetközi példák és a jövő kihívásai iránt érdeklődőknek egyaránt ajánljuk.

A Dunakavicsok podcast weboldalán elérhetőek az átlagban havonta jelentkező műsorok, amelyek egyaránt meghallgathatóak az összes ismertebb podcast-megosztó csatornán, mint pl.: Apple Podcast, Spotify, Breaker, Google Podcast, Pocket Casts, Radio Public. A legfrissebb adásokhoz kattintson IDE.

Tovább az eredeti cikkre: Podcast ajánló: Fókuszban a jövő turizmusa: az „újturzimus” világa

Vélemény, hozzászólás?