Pilinszky 100 – Irodalmi kerekasztal a költészet napján 

Pilinszky 100 – Irodalmi kerekasztal a költészet napján  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely sorozatának következő…

A teljes cikk itt olvasható:
Pilinszky 100 – Irodalmi kerekasztal a költészet napján 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely sorozatának következő rendezvényére 2022. április 11-én, hétfőn délután 14 órakor a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Irodalmi műhely a magyar költészet napján című egész napos rendezvényének keretein belül kerül sor a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban. 

Az Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés fókuszában a 2021-es évforduló kapcsán Pilinszky János lesz. A Pilinszky 100 – Irodalmi kerekasztal a költészet napján című rendezvény tervezett témái között szerepel a költő életművének kultúrtörténeti és líratörténeti beágyazottsága, a Pilinszky-líra megszólalásmódjainak sajátossága, Pilinszky egykorú megítélése, a költő és a korabeli költészet rokonsága, idegensége, valamint Pilinszky János és a határon túli kortárs magyar költészet is. A rendezvényen továbbá körbejárjuk azokat a kérdéseket is, kik és milyen módon viszik, vagy pont nem viszik tovább Pilinszky líráját? Felfedezhető-e változás a Pilinszky előtti és utáni katolikus költészetben? 

A beszélgetésen részt vesz Bobory Zoltán költő, prózaíró, a Vörösmarty Társaság elnöke, Csender Levente József Attila-díjas író, pedagógus, Hafner Zoltán irodalomtörténész, valamint Hernádi Mária irodalomtörténész. A kerekasztal-beszélgetést Szmeskó Gábor irodalomtörténész moderálja. 

A nyilvános rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk, ám a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, a részvételi szándékukat 2022. április 10. 12 óráig jelezzék az alábbi linken: 

https://forms.gle/eUDFQErN4iSCk42X9

Az Örökség Műhely rendezvénysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Tovább az eredeti cikkre: Pilinszky 100 – Irodalmi kerekasztal a költészet napján 

Vélemény, hozzászólás?