Pénzügyi befektető a WTS Klientnél

Pénzügyi befektető a WTS Klientnél olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Új többségi tulajdonos az eddig száz százalékban magyar adó- és pénzügyi…

A teljes cikk itt olvasható:
Pénzügyi befektető a WTS Klientnél

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Új többségi tulajdonos az eddig száz százalékban magyar adó- és pénzügyi tanácsadó cégben

Többségi tulajdonrészt szerzett a WTS Klient holdingcégében, a Klient Holdingban az ARX Equity Partners. A prágai központú pénzügyi befektető szerepvállalása mérföldkő lehet a 23 évvel ezelőtti alapítása óta töretlen organikus fejlődésben lévő, komplex gazdasági tanácsadással foglalkozó hazai vállalat életében.

Az ARX Equity Partners ma bejelentette, hogy többségi tulajdonrészt szerzett a WTS globális hálózatához tartozó WTS Klient holdingcégében, a Klient Holdingban. A tranzakció során a felek közös szándéka volt, hogy az új befektető megjelenése ne csak pénzügyi támogatást nyújtson a további természetes növekedéshez, hanem további piaci felvásárlások lehetőségét is megteremtse. A bővülés mellett a technológiai újítások és a legmodernebb IT-megoldások gyors alkalmazása szintén stratégiai célja az új tulajdonosi szerkezettel rendelkező cégcsoportnak. 

A felvásárlással kezdődő dinamikus növekedést első körben senior partneri kinevezésekkel, illetve új üzletágvezető partnerek kinevezésével biztosítja a WTS Klient. Gyányi Tamás személyében az adótanácsadási és bérszámfejtési tevékenység új senior partnerét, Szeles Szabolcs személyében pedig a pénzügyi tanácsadási és könyvelési tevékenység új senior partnerét mutatták be. Balogh Eszter könyvelési partner mellé további három vezető munkatárs is csatlakozott üzletágvezető partnerként: Fodor Marianna a bérszámfejtési, Baldauf Csaba a pénzügyi tanácsadási, Szadai András pedig az adótanácsadási üzletágat vezeti. A WTS Klient Felügyelőbizottságának új elnöke az egyik Big4 cég korábbi ügyvezető partnere, Robert Stöllinger lesz, aki több mint 25 éves magyarországi tanácsadói és vállalatvezetői tapasztalatával szintén nagyban hozzájárul a töretlen fejlődéshez.

„A WTS Klientben való részesedésszerzéssel egy olyan új, dinamikusan fejlődő iparágba fektettünk be, amelyik jól illeszkedik az ARX Equity Partners befektetési portfóliójába. Biztosak vagyunk benne, hogy a következő években a kiváló ügyfélkörrel és rendkívül képzett szakemberekkel rendelkező WTS Klient még előrébb kerül Magyarország vezető adó- és pénzügyi tanácsadó vállalatainak listáján” – nyilatkozta az akvizícióról Lendvai-Lintner Béla, az ARX magyarországi partnere.

A 120 főt foglalkoztató, több mint 1,7 milliárd forint éves árbevételű WTS Klient a WTS Global, a világ egyik vezető adó- és pénzügyi tanácsadó hálózatának kizárólagos magyarországi tagja, egyben egyik legerősebb közép-kelet-európai partnere.

„Nagy öröm számunkra, hogy az ARX Equity Partnersben egy olyan társbefektetőre találtunk, amely régiós tapasztalatával, világos növekedési stratégiájával és biztos pénzügyi hátterével segítheti cégcsoportunk további töretlen fejlődését. Meggyőződésünk, hogy az ARX Equity Partners támogatásával, valamint az új senior és üzletágvezető partnereink segítségével a következő években vezető szerepet tölthetünk be a számviteli és adózási tanácsadási piac magyarországi konszolidációjában” – mondta Lambert Zoltán, a cégcsoport ügyvezető partnere.

A tranzakcióban pénzügyi tanácsadó partnerként a Clairfield International, jogi partnerként pedig a VJT & Partners Ügyvédi Iroda támogatta a WTS Klientet.

 www.wtsklient.hu 

Tovább az eredeti cikkre: Pénzügyi befektető a WTS Klientnél

Vélemény, hozzászólás?