Párizsban díjazták a magyarországi ingatlanfejlesztéseket

Párizsban díjazták a magyarországi ingatlanfejlesztéseket olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Öt arany- és egy ezüstérmet nyertek a magyar ingatlanfejlesztők tegnap este…

A teljes cikk itt olvasható:
Párizsban díjazták a magyarországi ingatlanfejlesztéseket

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Öt arany- és egy ezüstérmet nyertek a magyar ingatlanfejlesztők tegnap este Párizsban a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési versenyén, a FIABCI-n. A járványhelyzet miatt a FIABCI World Prix d’Excellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredményhirdetésén a tavalyi díjakat is átadták, 2021-ben négy arany- és három ezüstérmet ítéltek oda Magyarország kiemelt fejlesztéseinek.

Az 1951-ben alakult, több mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése (www.fiabciprix.com). A 30 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, amelynek történetében eddig öt kontinens 37 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. A nemzetközi zsűriben 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.

A bírálat főbb szempontjai: az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik az értékesítés és bérbeadás eredményességét, valamint a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A pályázat jelentőségét felismerve először Brazília és Malajzia, majd Magyarország is meghirdette saját nemzeti ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatát azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék országukat a FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton. Ma már több mint 20 ország rendezi saját nemzeti pályázatát hasonló megfontolásból.

A hagyományoknak megfelelően a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett XXII. és XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt a nemzetközi pályázaton. Gönczi László, a FIABCI World Prix d’Excellence Bizottság alelnöke, a FIABCI Magyar Tagozatának elnöke kiemelte: az előző évek sikersorozata folytatódott. A nemzetközi zsűri nagyra értékelte, hogy a magyar ingatlanfejlesztők nagy gonddal újítják fel és keltik újra életre a műemlék épületeket. A szakemberek dicsérték az új létesítmények kiemelkedő műszaki színvonalát, a környezetbarát technológiák alkalmazását és elismerték a létesítmények társadalmi hasznosságát. Külön kiemelendő a magyar tervek alapján, magyar önkéntesek és helyi lakosok részvételével megvalósított solar school a Himalája-hegységben, Indiában. E kisméretű, helyi anyagokból megépített, a helyi gyermekek oktatását lehetővé tévő iskola sikere mutatja meg a FIABCI World Prix d’Excellence pályázat lényegét: Nem az alkotás mérete, hanem minősége, társadalmi hasznossága a legfontosabb.

2022-ben díjazott projektek:

A Szervita Square Building aranyérmet nyert a Többfunkciós Épület és a Fenntartható Ingatlanfejlesztés kategóriákban

A Komáromi Csillagerőd Örökségvédelem kategória első helyezett

A Városfejlesztés kategóriában első helyezett lett a BudaPart

A Millenáris Széllkapu Park a Közcélú Infrastruktúra Fejlesztés kategória első helyezését érte el

Váci Greens E és F irodaházak ezüstérmes elismerést kaptak Irodaház kategóriában

2021-ben díjazott projektek:

A Párisi Udvar Hotel Budapest két kategóriában nyert aranyérmet

A Környezettudatos fejlesztés kategóriában aranyérmet nyert a Zanglai Szoláriskola

A Középmagas Lakóépület kategória első díját a Metrodom Panoráma lakópark nyerte el

További három ezüstérem született Örökségvédelem, Közcélú Infrastruktúra és Intézményfejlesztés és Vegyes Funkciójú Fejlesztés kategóriákban

A Párizsban díjazták a magyarországi ingatlanfejlesztéseket bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Párizsban díjazták a magyarországi ingatlanfejlesztéseket

Vélemény, hozzászólás?