Duplázhat pár év alatt a kelet-európai streaming piac

Duplázhat pár év alatt a kelet-európai streaming piac olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A tavalyi 23 millióról 2027-re 43 millióra nőhet az előfizetés alapú…

A teljes cikk itt olvasható:
Duplázhat pár év alatt a kelet-európai streaming piac

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A tavalyi 23 millióról 2027-re 43 millióra nőhet az előfizetés alapú streaming videószolgáltatást használók száma Kelet-Európában a Digital TV Research friss előrejelzése szerint. A prognózis szerint a Netflix megtartja vezető pozícióját a régióban, legnagyobb vetélytársa a Disney+ lesz.

Az előrejelzés szerint a tavalyi 5,8 millióról 2027-re 8,2 millióra nő majd a Netflix előfizetések száma Kelet-Európában. A legnagyobb vetélytárs, a majd csak júniusban induló Disney+ lesz, ami látványos fejlődésre számíthat a régióban és a várakozások szerint a vizsgált időszak végére megközelíti a 4,7 milliót az előfizetőik száma.

A Digital TV Research elemzése szerint meglepő módon nem a már most is komoly helyi bázissal rendelkező, márciusban indult HBO Max lesz a harmadik számú SVOD szolgáltató a térségben, hanem az Amazon. A várakozások szerint az Amazon megoldására kicsit több mint négymillióan fizetnek majd elő 2027-re, míg az HBO Max esetében 3,1 millió előfizetővel lehet majd számolni. Ez egyébként csak kicsit haladja majd meg a SkyShowtime ügyfeleinek számát, ők várhatóan 2,9 millióan lesznek.

A mostani orosz-ukrán háború természetesen érinti a streaming piacot is – például a Netflix kivonulása Oroszországból főszerepet játszott abban, hogy 2011 óta először csökkent a szolgáltató előfizetőinek száma negyedéves összevetésben -, Oroszország azonban meghatározó piac marad, igaz Lengyelország a prognózis szerint 2026-ban átveszi a vezetést a régióban az előfizetések számát vizsgálva. A két ország összesített részesedése egyébként jelentősen csökken majd, a tavalyi 79-ről 2027-re 64 százalékra.

A Duplázhat pár év alatt a kelet-európai streaming piac bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Duplázhat pár év alatt a kelet-európai streaming piac

Vélemény, hozzászólás?