Ötmillió Flygt szivattyúnál tart a Xylem

Ötmillió Flygt szivattyúnál tart a Xylem olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Víz Világnapjára készült el az ötmilliomodik Flygt szivattyú a Xylem…

A teljes cikk itt olvasható:
Ötmillió Flygt szivattyúnál tart a Xylem

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Víz Világnapjára készült el az ötmilliomodik Flygt szivattyú a Xylem svédországi üzemében, a berendezést az Egyesült Királyságban működő vízszolgáltatónál, a Scottish Waternél használják majd. A hazai szennyvíz átemelőkben már többszáz Flygt Concertor szivattyú működik, amelyek az üzemeltetőknek a korábbi technológiához képest 20-30 százalékos energiamegtakarítást hoztak.

A víztechnológiai megoldásokat fejlesztő és forgalmazó Xylem svédországi üzemében elkészült az ötmilliomodik Flygt szivattyú. A fontos mérföldkövet jelentő berendezés a Flygt Concertor termékcsaládba tartozik, ami a világ első integrált, digitális intelligenciával rendelkező szennyvíz-szivattyú rendszere. A csúcstechnológiát képviselő, a hagyományos szivattyúrendszerekhez képest akár 70 százalékos energiamegtakarítást is biztosítani képes készülék az Egyesült Királyságban működő vízszolgáltatónál, a Scottish Waternél üzemel majd. A berendezés támogatja a céget abban, hogy teljesíthesse azon kötelezettségvállalását, hogy 2040-re nullára csökkentse károsanyag kibocsátását. 

A vízszolgáltatók folyamatosan dolgoznak azon, hogy egyre magasabbra tegyék a lécet az infrastruktúrájuk hatékonyságát, fenntarthatóságát és megfizethetőségét illetően. Világszerte több mint egy évszázada működünk együtt ügyfeleinkkel, hogy fejlesszük a legnagyobb vízügyi kihívások kezelését segítő Flygt technológiánkat. A modern innovációk közé tartozik az adatelemzés és a döntési intelligencia alkalmazása a vízhálózatok optimalizálása érdekében. Ezek a nagy hatékonyságú technológiák segítenek a közműszolgáltatóknak abban is, hogy drasztikusan csökkentsék az energiahasználatukkal kapcsolatos üvegházhatású gázkibocsátást” – mondta el Hayati Yarkadas, a Xylem „Water Infrastructure” üzletágért felelős elnöke. 

A Xylem piacvezető Flygt megoldásait világszerte alkalmazzák, és jelentős működési és környezetvédelmi előnyöket biztosítanak az ügyfelek és közösségek számára, amit többek között a Scottish Water, a Heathrow repülőtér és egy michigani szennyvízszolgáltató példái is mutatnak:

A Flygt Concertorral végzett teszt évi 42 000 font (mintegy 55 000 dollár) költségmegtakarítást és akár 40 százalékos energiamegtakarítást eredményezett a Scottish Waternél.  Emellett az eszközök megbízhatóságában is jelentős javulást tapasztaltak, a karbantartási igények 99,8 százalékos csökkenésével.  

A Flygt Concertor telepítése óta a Heathrow repülőtér vízszolgáltatási részlegénél sikerült elkerülni a dugulásokat és több mint 50 százalékkal csökkenteni az energiafogyasztást, miközben megtakarították a tisztítási és karbantartási költségek 87,5 százalékát.

Egy michigani szennyvízszolgáltató vállalat a Flygt újításait alkalmazva úgy érte el a kitűzött célokat, hogy közben 92 százalékkal kevesebb energiát használt fel.

A Xylem svédországi gyártóüzemében, ahol az ötmilliomodik Flygt szivattyú elkészült 2023-ra a felhasznált víz száz százalékának újrahasznosítását tűzték ki célul.

A Xylem által gyártott, csúcstechnológiát jelentő Flygt Concertor szivattyúkból Magyarországon is többszázat használnak, főként megyei jogú városok szennyvíz átemelőiben. A készülék használatával kapcsolatos tapasztalatok nagyon kedvezők, átlagosan 20-30 százalék körüli energiamegtakarítást hoztak a korábban alkalmazott technológiához képest.

Tovább az eredeti cikkre: Ötmillió Flygt szivattyúnál tart a Xylem

Vélemény, hozzászólás?