A jövő hívása – a telefonok is új életet kapnak az Auchanban

A jövő hívása – a telefonok is új életet kapnak az Auchanban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A ruházat mellett használt telefonokkal bővült az Új Élet by Auchan…

A teljes cikk itt olvasható:
A jövő hívása – a telefonok is új életet kapnak az Auchanban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A ruházat mellett használt telefonokkal bővült az Új Élet by Auchan termékcsalád. A teljeskörűen felújított mobilok egyéves garanciával kerülnek ismét forgalomba, természetesen az eredetinél jóval kedvezőbb áron. A vállalat forradalmi intézkedései a műanyagmentesítésen és a textilhulladék csökkentésén kívül immár az elektronikai hulladék mennyiségének visszaszorítására is kiterjednek. Ez a vásárlók számára jó minőségű, de az újhoz képest jóval kedvezőbb árú termékek kínálatát jelenti. 

Egy 2020-as kutatás szerint az e-hulladék – ami tulajdonképpen az eldobott elektronikus eszközöket jelenti – a leggyorsabban növekvő hulladéktípus az Európai Unióban, aminek kevesebb mint 40%-át hasznosítják csak újra. A mobiltelefonok használati ideje különösen alacsony, mert sokan még akkor is új modellre váltanak, ha a meglévőnek semmi baja. Ennek a jelenségnek a visszaszorításáért döntött úgy az Auchan, hogy az átválogatott, jó minőségű, ma már 17 áruházban megtalálható ruházatot magában foglaló Új Élet by Auchan elnevezésű termékcsaládját kiterjeszti a használt telefonokra is, amelyeket felújítva, megfizethető áron kínálnak a vásárlóknak. 

A használt készülékeket az online mellett egyelőre négy Auchan áruházban (Budaörs, Dunakeszi, Maglód és Debrecen) kezdték el forgalmazni. Az alábbi típusú iPhone és Samsung készülékek közül válogathatnak majd a vásárlók: iPhone 7 32GB; iPhone 8 64GB; iPhone 8 Plus 64GB, iPhone XR 64GB; iPhone 11 64GB; Samsung Galaxy S10 128GB. A használt telefonok ára 77 999 forinttól 199 999 forintig mozognak. Az eszközöket felújítva és 1 éves garanciával árusítják, meghibásodás esetén pedig visszaadják a készülék vételárát. 

„Az elektronikai eszközökből keletkező hulladék olyan jelentősen szennyezi a környezetet, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az Auchan elkötelezett a fenntartható működés iránt, folyamatosan azon dolgozunk, hogy lépésről lépésre haladjunk ebbe az irányba, és vásárlóinkat is hasonló gondolkodásra ösztönözzük. Ennek egyik kiváló eszköze a kínálatunk kialakítása, amibe mostantól az Új Élet by Auchan second hand ruhák mellett a használt mobilok is beletartoznak. Fontosnak tartjuk, hogy a vásárlóink esélyt tudjanak adni a jó állapotú ruháknak vagy a felújított, használt telefonoknak” – mondta el Varga-Futó Ildikó, az Auchan CSR igazgatója. 

Tovább az eredeti cikkre: A jövő hívása – a telefonok is új életet kapnak az Auchanban

Vélemény, hozzászólás?