Összefogtak a VOD szolgáltatók

Összefogtak a VOD szolgáltatók olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Iparági szervezetet hoztak létre az európai piacon érdekelt VOD (video-on-demand) szolgáltatók,…

A teljes cikk itt olvasható:
Összefogtak a VOD szolgáltatók

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Iparági szervezetet hoztak létre az európai piacon érdekelt VOD (video-on-demand) szolgáltatók, a brüsszeli székhelyű European VOD Coalition azt ígéri, hogy képviseli a streaming szektor érdekeit a kontinensen és ennek érdekében egyeztet is a politikai döntéshozókkal.

Az új szervezethez az induláskor csatlakozott a CHILI, a FilmDoo, az NBCUniversal, a Netflix, a Nokzedoc, a Nordic Entertainment Group AG, a Paramount, a Pickbox, a Sky, a Sooner, a StarzPlay, a TVN, az Univerciné Belgium és a Warner Bros. Discovery. A szervezet megalakulása kapcsán a koalíció képviselői jelezték, hogy az európaiak közül többen néznek tartalmakat streaming szolgáltatáson keresztül, mint bármely más módon, és a VOD-előfizetések száma az EU-ban 2022 végére várhatóan eléri a 140 milliót.

„A Viaplay szolgáltatásunkhoz hasonló streaming video-on-demand szolgáltatók a leggyorsabban növekvő és leginnovatívabb média- és szórakoztatóipari vállalatok Európában. Európa-szerte befektetünk a fenntartható és változatos tartalomgyártásba, hogy a fogyasztók számára a helyi és nemzetközi műsorok gazdag választékát kínálhassuk. Előremutató politikai döntéshozatalra van szükség ahhoz, hogy ösztönözzük ezt az európai sikertörténetet, tükrözzük a fogyasztói preferenciák gyors fejlődését, és biztosítsuk a hálózatüzemeltetők folyamatos beruházásait az európai internetszolgáltatási infrastruktúrába. Az európai történetmesélés iránt még soha nem volt ekkora kereslet, és soha nem volt még nagyobb lehetőség a tehetségek és a tartalomkészítők virágzására” – mutatott rá Julia Maxwell, a Nordic Entertainment Group szabályozási és közügyekért felelős alelnöke.

Daniel Friedlaender, a Sky európai ügyekért felelős igazgatója és a koalíció elnöke az új szervezet megalakulása kapcsán kiemelte, hogy az alkotók és a tartalomkészítők minden eddiginél nagyobb partnerválasztékot kapnak a tagokon keresztül. Munkájuk egyre szélesebb közönséghez jut el, ugyanis a tartalmaikat világszerte nézik.

„Itt az ideje, hogy továbbra is ösztönözzük a VOD-vállalatok beruházásait a régióban, és ne szabályozzuk túl őket. Továbbra is innoválni akarunk, új piacokra lépni, és a világ legjobb tartalmait készíteni és terjeszteni” – fűzte hozzá Daniel Friedlaender.

Fontos szerep

Kulcsszerepük volt a legnagyobb streaming szolgáltatóknak abban, hogy bővülni tudott az európai audiovizuális szektor bevétele 2016-2020 között – derül ki a European Audiovisual Observatory elemzéséből. A 20 legnagyobb piaci szereplő adta az ágazat forgalmának 70 százalékát.

A tanulmány szerint 2016 és 2020 között 7,7 százalékkal nőtt a 100 legnagyobb piaci szereplő összesített éves bevétele az európai audiovizuális piacon. Ez minimális mértében tudta csak felülmúlni az infláció átlagos értékét.

A mért növekedés kizárólag a piaci alapon működő szereplőktől érkezett, amelyek 12 százalékos növekedést tudtak felmutatni. Ráadásul a tanulmány alapján a bővülés 75 százaléka a streaming szolgáltatóknak volt köszönhető, mint a Netflix, az Amazon, vagy a DAZN. Ezzel szemben a hagyományos piaci szereplők bevétele többnyire stagnált.

A Összefogtak a VOD szolgáltatók bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Összefogtak a VOD szolgáltatók

Vélemény, hozzászólás?