Országjárásra indul a Food Truck Show

Országjárásra indul a Food Truck Show olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Április 29-én ismét kipördülnek a kerekek – végre a megszokott teljes…

A teljes cikk itt olvasható:
Országjárásra indul a Food Truck Show

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Április 29-én ismét kipördülnek a kerekek – végre a megszokott teljes létszámmal -, hogy Magyarország egyetlen guruló street food fesztiválja felejthetetlen kulináris élménnyel szolgáljon országszerte. 24 helyszínen, több mint 100 büfékocsival várják az éhes szájakat: Szilvásvárad mellett többek között Budapest, Győr, Kalocsa, Kiskunhalas, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Sopron, Szentendre, Veszprém és Zalaegerszeg sem marad éhesen.

Idén nyolcadik alkalommal indul útjára az ország méltán népszerű guruló gasztronómiai fesztiválja, hogy megmutassa, egy minőségi food truck sokkal többet kínál, mint egy egyszerű gyors étel. Hazánk legkiemelkedőbb mozgó konyhái sorakoznak fel és megmutatják mire harapnak igazán a magyarok: BBQ, tészta, hamburger, pulled pork, francia, amerikai, mexikói kedvelők, édesszájúak, koffeinfüggők, fröccs imádók is megtalálják a számításaikat és a vegetáriánus vendégekre is gondoltak a szervezők.

„2015-ben indultunk el és már akkor tudtuk, hogy ez nem csak egy fellángolás. A rendezvénysorozat népszerűsége évről évre növekszik, összegyűjtöttük a legjobbakat egy helyre, egy időben és ki ne szeretne friss, minőségi ételt enni a jó levegőn. Az elmúlt két év még inkább arra sarkalta az embereket, hogy minél többet legyenek a szabadban és nem akarnak a négy fal közé bezárva lenni, amely még inkább növelte az érdeklődést a programsorozat iránt. Minden évben megújult kínálattal és ingyenes, szórakoztató programokkal várjuk az egész családot” – mondta el Horváth Zoltán, a Food Truck Show főszervezője.

Az első megállók: Szalajka-völgy és Kincsem Park

Szilvásváradról startol az idei első Food Truck Show április 29. és május 1. között, ahol a gasztronómiai élvezetek mellett koncertekkel, utcazenével, gyermekprogramokkal várják az egész családot és a Lipicai lovasközpont is izgalmas lovas programokkal készül.

Május 06-08. között pedig két év kihagyást követően a Kincsem Parkban kerül megrendezésre a várva várt Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show, ahol a hagyományokhoz híven megválasztják a 2022-es év legjobb food truckját a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján. A finom italok és ételek mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek és artisták várják a látogatókat, május 7-én pedig válogatott rögbi edzés és mérkőzés is lesz.

A helyi gyermekotthonok lakóit is meghívják ebédre

Idén először a Kuckó önkéntes programmal kézen fogva 10 vidéki városban és Budapesten vendégül látják az adott térség gyermekotthonainak lakóit és a teljes forgalom 1%-át is felajánlják. Helyszínenként 20-50 odaérkező gyermeknek szeretnének egy felejthetetlen napot szervezni változatos programokkal, koncertekkel és egy igazi food truckos ebédet követően igyekeznek átadni a környezettudatos szemléletet fontosságát: hogyan lehet szelektív hulladékgyűjtéssel tudatosan óvni a környezetünket.

Valóban zöldben utazik a gasztrofesztivál: a rendezvényeken hulladékokat elkülönítetten gyűjtik és kizárólag komposztálható csomagolóanyagot használnak. Műanyag mentes eszközöket és visszaváltható poharat is használnak, idén pedig a tisztítószerek is kizárólag környezetbarát termékek lesznek.

2022-es Food Truck Show Programnaptár:

Április 29-május 01. Szilvásvárad Food Truck Show

Május 6-8. Kincsem Park Food Truck Show Tavasz

Május 20-22. Sopron Food Truck Show

Június 3-5. Kiskunhalas Food Truck Show

Június 4-6. Pünkösdi Regatta Keszthely

Június 10-12. Szuper Racing Fesztivál

Június 10-12. Zalaegerszeg Food Truck Show

Június 16-19. Győr Food Truck Show

Június 24-26. Kalocsa Food Truck Show

Július 1-3. Derby Fesztivál

Július 8-10. Szentendre Food Truck Show

Július 15-17. Mosonmagyaróvár Food Truck Show

Július 20-24. Veszprémi Utcazene és Food Truck Show

Augusztus 4-6. Paloznaki Jazz Piknik

Augusztus 10-15. Sziget Fesztivál Magic Mirror

Augusztus 12-14. Keszthely Food Truck Show

Augusztus 18-20. Utcazene fesztivál és Food Truck Show Budapest

Augusztus 26-28. Terézvárosi Fesztivál, Andrássy út

Szeptember 2-4. Szombathely Food Truck Show

Szeptember 9-11. Kincsem Park Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show

Szeptember 9-11. Miskolc Cinefest – Food Truck Show

Szeptember 17-18. Andrássy út Nemzetközi Street Food Feszt

Szeptember 23-25. Paks Puttonyos Fesztivál és Food Truck Show

Szeptember 30- október 2. Sopron Gourmet és Design hét

A Országjárásra indul a Food Truck Show bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Országjárásra indul a Food Truck Show

Vélemény, hozzászólás?