Újabb négy állomáson helyeztek ki fecskebölcsőket az érkező madaraknak

Újabb négy állomáson helyeztek ki fecskebölcsőket az érkező madaraknak olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A MÁV számára fontos a természeti értékek megőrzése, ennek érdekében a…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb négy állomáson helyeztek ki fecskebölcsőket az érkező madaraknak

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A MÁV számára fontos a természeti értékek megőrzése, ennek érdekében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve az elmúlt évben az országban számos vasútállomáson helyezett ki fecskebölcsőket. Most a Zöld Dunakanyar Alapítványtól a Zöld Dunakanyar Program keretében újabb 80 fecskebölcsőt kapott a vasúttársaság, aminek közel a felét már felszerelték a Dunakanyar négy megállójában.

Fecskebölcsők1

A fecskék szívesen építenek fészket a vasútállomásokon. Az épületek felújítása, korszerűsítése miatt a fecskék máshol keresnek lakhelyet. A vasúttársaság segíteni szeretné a madarak visszatelepítését az arra alkalmas helyek biztosításával, ezért döntöttek a kerámiából készült „műfészkek” felszerelése mellett a szakemberek.

Fecskebölcsők2

A Zöld Dunakanyar Alapítvány is támogatja a hazai fecskeállomány gyarapodását, a Zöld Dunakanyar Program keretében 80 fecskebölcsőt adományozott a MÁV részére. Ezekből négy helyszínen összesen 38-at szereltek fel a MÁV munkatársai a héten. Nagymaros-Visegrádon 16, Kismaroson és Nagymaroson 6-6, Verőcén pedig 10 új „fecskeotthon” várja a lakhelyet kereső madarakat. Tervezetten a további 42 darabot is hamarosan felszerelik.

A fecskebölcsők mellé fecskepelenkaként funkcionáló deszkákat is rögzítenek, hogy az állomás környezete is tisztán tartható legyen.

Fecskebölcsők3

Tavaly a MÁV munkatársai a Szeged–Békéscsaba vasútvonal mentén kilenc, a dél-dunántúli térségben tíz állomáson helyeztek el 180-180 fecskebölcsőt. Idén újabb 10 dél-dunántúli helyszínre szeretnének kirakni további 160 darabot.

Fecskebölcsők4

fotó: MÁV

Tovább az eredeti cikkre: Újabb négy állomáson helyeztek ki fecskebölcsőket az érkező madaraknak

Vélemény, hozzászólás?