Olvasás? Filmezés? Beszélgetés? – felmérés a légi utasokról, avagy így repülünk mi

Olvasás? Filmezés? Beszélgetés? – felmérés a légi utasokról, avagy így repülünk mi olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Ha olvasás, akkor magazin, ha filmnézés, akkor vígjáték; a zaj és…

A teljes cikk itt olvasható:
Olvasás? Filmezés? Beszélgetés? – felmérés a légi utasokról, avagy így repülünk mi

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Ha olvasás, akkor magazin, ha filmnézés, akkor vígjáték; a zaj és a helyhiány miatt bosszankodunk leginkább a repülőn, és majd minden második magyar utál idegenekkel beszélgetni utazás közben – mutatják a Kiwi.com reprezentatív felmérésének adatai.

A vezető cseh utazástechnológiai vállalat, a Kiwi.com reprezentatív felmérésében azt vizsgálta, hogyan töltjük a repülőn töltött időt. Rákérdezett arra, hogy milyen műfajú filmeket, műsorokat részesítünk előnyben, miket olvasunk, és hogy miket tartunk a legidegesítőbbnek utazás közben. Sőt, kíváncsi volt arra is, hogy beszélgetünk-e a mellettünk ülővel akkor, ha nem ismerjük.

Népszerű elfoglaltság repülőn a filmnézés – mutatják a Kiwi.com adatai. A válaszadók 35%-a saját eszközön, 23%-a az ülés hátulján lévő képernyőn néz filmet. Műfajok közül egyértelműen a vígjáték vezet nemtől, kortól függetlenül. Legtöbben magazint lapozgatunk, szépirodalommal leginkább a fiatal felnőtt férfiak készülnek Még a filmnézésnél is többször jelölték meg a válaszadók az olvasást a Kiwi.com reprezentatív felmérésében, amikor arról kérdezték őket, hogy mivel ütik el a repüléssel töltött időt. Döntő többségben (54%) magazinokat, újságokat választanak azok, akik olvasnak; a hozott példányok némiképp népszerűbbek, mint a repülőn található kiadványok.

A vezető cseh utazási technológiai cég arra is kíváncsi volt, hogy mit tartanak a legidegesítőbbnek az emberek utazás közben. A válaszok alapján összességében a zajok lehetnek a legzavaróbbak a repülés közben. Majd minden 4. ember (26%) a túl sok alkoholt fogyasztó, zajos emberek miatt panaszkodik, ezt követi a síró csecsemők, gyerekek, majd a helyhiány miatti bosszankodás. Tízből kb. két embert (19%) zavar kifejezetten az, ha egy másik utas teljesen rádönti az ülését, míg minden huszadik válaszadót a leszálláskor tapsoló emberek idegesítenek. Elenyésző arányban ugyan, de akadnak olyanok is, akiket ezek közül egyik sem zavar (4%).

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy míg a nők és a férfiak szinte ugyanúgy viszonyulnak a repülőn való beszélgetéshez, addig a baby boomerek kitűnnek az összes többi generáció közül. Ők azok, akik a leginkább nyitottak az ismeretlenekkel való beszélgetésre. Összességében a válaszadók 14%-a mindenképp beszélgetést kezdeményez a repülőn mellette ülővel, még ha nem is ismeri, mert szereti az utazással töltött idejét új emberekkel való találkozással tölteni. Tízből négy válaszadó szintén szívesen beszélget a mellette ülő ismeretlennel, de nem mindenáron, hanem csak akkor, ha szimpatikus neki. Mivel a Kiwi.com Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában is megkérdezte ugyanezt az utazóktól, így van összehasonlítási lehetőségünk. Kiderül, mi kevésbé vagyunk nyitottak: a szlovákok és csehek körében pl. 38% azok aránya, akik kimondottan utálnak idegenekkel beszélgetésbe bonyolódni szemben a nálunk összesített 46%-kal.

Tovább az eredeti cikkre: Olvasás? Filmezés? Beszélgetés? – felmérés a légi utasokról, avagy így repülünk mi

Vélemény, hozzászólás?