Ölts magadra magyar találmányt!

Ölts magadra magyar találmányt! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A magyar feltalálók napjára időzítette az Álmok Álmodói 20 – Világraszóló…

A teljes cikk itt olvasható:
Ölts magadra magyar találmányt!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A magyar feltalálók napjára időzítette az Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok kiállítás és a Vates ruhamárka közös kollekciója bemutatását. A kultúranépszerűsítő streetwear brand pólóin korszakalkotó magyar ötletek jelennek meg, szimbolikus formában. László Anna Ikarus busz tervei mostantól éppúgy „divatba jönnek”, mint Csíkszentmihályi Mihály sorsfordító kifejezése, a világ legnépszerűbb logikai játéka vagy az első közösségi oldal.

Négy korszakalkotó felfedezést választott ki és helyezett ruhára a Vates brand az Álmok Álmodói 20 kiállításon felvonultatott 600 találmány és fejlesztés közül. A ruhamárka és a Millenárison megvalósuló tárlat célja közös: szellemi örökségünk tudatosítása a legkorszerűbb és a fiatalokat is megszólító eszközökkel.

A pólókra kerülő szellemi vívmányokat különböző területekről válogatták össze és megjelenítésük is eltérő. László Annának, az Ikarus vezető mérnökének csuklósbusz-tervei, míg a Facebookot is megelőző, első közösségi oldalnak, az iWiW-nek a logója került a női és férfi felsőkre. Ezek mellett a XX. század legismertebb magyar szellemi és ipari termékéről egy minimalista kockadizájnnal emlékeztek meg, illetve a világhírű pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály által meghatározott és kifejtett csúcsélmény a Flow kifejezés is megjelenik a Vates pólóin.

A termékek a kiállítás shopjában és a www.vates.hu-n lesznek elérhetőek június 13-ától. A dátum nem véletlen: Szent-Györgyi Albert ezen a napon adta be „jól eltartható, magas C-vitamin tartalmú készítmények” előállítását leíró eljárásának szabadalmát 1941-ben. 2009 óta ezen a napon ünnepeljük a magyar találmányokat, szabadalmakat, fejlesztéseket és azok kitalálóit, akik közül több száz mutatkozik be az Álmok Álmodói 20 kiállításon.

Az Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című kiállítás tudományterületek szerint rendezve összesen 600 magyar találmányt, felfedezést,

ötletet mutat be közel 6000 négyzetméteren, a Millenáris területén 2023. január végéig látogatható.

További információ és jegyvásárlás: almokalmodoi.hu

www.millenaris.hu

Tovább az eredeti cikkre: Ölts magadra magyar találmányt!

Vélemény, hozzászólás?