Oliver Cromwell, az angol köztársaság államtanácsának vezetője kihirdette a hajózási törvényt. (368 éve)

Amikor azt hiszed, hogy tényleg már mindent láttál, egyszer csak: Oliver Cromwell, az angol köztársaság államtanácsának vezetője kihirdette a hajózási törvényt. (368 éve) »» Az angol köztársaság – Commonwealth and Free State

A törvény értelmében Angliába vagy Angliából árut csak angol hajók szállíthatnak, illetve az angol kikötők csak olyan államok hajói előtt vannak nyitva, amelyek saját termékeiket szállítják.

A törvény Hollandia ellen irányult, amely hatalmas hajóparkjával a legfőbb közvetítője volt nemcsak a gyarmati, hanem az európai országok közötti kereskedelemnek is. A hajózási törvény jelentősége abban állt, hogy képviselte a hatalomra jutott kereskedő nagypolgárság érdekeit, és megalapozta Anglia vezető tengeri hatalommá válását.

A teljes cikket itt olvashatod el: #Ezenanapon / Oliver Cromwell, az angol köztársaság államtanácsának vezetője kihirdette a hajózási törvényt. (368 éve)

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mucsim needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page