Klíma-technológiai platformot fejlesztő startupot vásárolt meg a Schneider Electric

Klíma-technológiai platformot fejlesztő startupot vásárolt meg a Schneider Electric olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az évtized végére globális szinten a vállalkozások zöld energia iránti igénye…

A teljes cikk itt olvasható:
Klíma-technológiai platformot fejlesztő startupot vásárolt meg a Schneider Electric

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az évtized végére globális szinten a vállalkozások zöld energia iránti igénye jelentősen felülmúlhatja a kínálatot, akár 269 terawattórás hiány is kialakulhat. A Schneider Electric, az energiagazdálkodás és az automatizálás digitális átalakításának globális vezetője a céges energiabeszerzés online piacterét létrehozó Zeigo nevű startup felvásárlásával már most felkészül ennek a kihívásnak a kezelésére. 

Egyre nagyobb a nyomás a különböző gazdasági szereplőkön, szervezeteken, hogy működésük kevesebb szén-dioxid kibocsátással járjon, illetve teljesen mentes legyen attól. Szerepet játszik ebben, hogy az éghajlatváltozással járó kockázatok nőnek, és az energiatermelés, az elosztás és a felhasználás is átalakul. Az elmúlt 10 évben a vállalkozások számára a széndioxid-mentesítés megkezdésének legelterjedtebb és leghatékonyabb eszközei a megújuló energiára vonatkozó közüzemi szintű villamosenergia-vásárlási megállapodások (PPA) voltak. A BloombergNEF kutatócég adatai szerint különböző szervezetek, gazdasági szereplők eddig önkéntesen több mint 77 gigawattnyi szél-, nap- és geotermikus energiát vásároltak PPA-kon keresztül.

Mivel a nettó zéró kibocsátás elérésére irányuló törekvés egyre szélesebb körben elterjed, várhatóan az említett villamosenergia-vásárlási megállapodások iránti kereslet is folyamatosan nőni fog. Már eddig is több mint 2000 vállalat csatlakozott a „Science-based Target Initiative” nevű kezdeményezéshez azzal a szándékkal, hogy a széndioxid-mentesítési törekvéseiket úgy határozzák meg, hogy azzal hozzájáruljanak az 1,5 Celsius-fokos globális felmelegedési küszöbérték megtartásához. További több mint 300 vállalat csatlakozott a Climate Group RE100 elnevezésű kezdeményezéséhez vállalva, hogy működésük során 100 százalékban megújuló energiát használnak. Ezen kötelezettségvállalások miatt a Bloomberg New Energy Finance 2030-ra 269 terawattóra hiányt prognosztizál a vállalati megújuló energiahasználat kapcsán.

A Schneider Electric a piaci folyamatokra reagálva úgy döntött, hogy megvásárolja a klíma-technológiai platformot fejlesztő Zeigo nevű startupot. A Zeigo mesterséges intelligencia megoldásával a Schneider Electric a korábbinál is hatékonyabban tudja majd segíteni partnereit például a megújuló energiára vonatkozó közüzemi szintű villamosenergia-vásárlási megállapodások megkötésében. 

A Zeigo felvásárlása kiegészíti a Schneider Electric meglévő portfólióját a tiszta energiával kapcsolatos szolgáltatások és megoldások területén, és előmozdítja a vállalat törekvéseit az energiamenedzsment digitális átalakítására. “A Zeigo örömmel egyesíti erőit a Schneider Electric-kel, hogy tovább gyorsítsa a tiszta energia forradalmát digitális eszközökkel. Együtt még több vállalat számára tudunk innovatív energetikai megoldásokat kínálni ahhoz, hogy hatással legyenek a világra, miközben megkezdik útjukat a dekarbonizáció felé” – mondta el Juan Pablo Cerda, a Zeigo alapítója és vezérigazgatója. 

Ember-gép együttműködéssel lesz hatékonyabb az energiabeszerzés

A megújuló energiaforrások beszerzése időigényes és bonyolult folyamat, a projektek és a kockázatok értékeléséhez jelentős szakértői közreműködésre van szükség, hogy a végeredmény valamennyi értintett számára kedvező legyen. A Zeigo által létrehozott, speciális piactér összeköti a vásárlókat a termelőkkel és szolgáltatókkal, ezáltal a vállalkozások egyszerűen és gyorsan bonyolíthatják le az energiabeszerzést. 

A világ legnagyobb vállalati tanácsadójaként a megújuló energiaforrások beszerzése kapcsán tudjuk, hogy a gyorsaság és az összetettség az a két akadály, amelyek egyes vállalatokat távol tartanak a PPA-piactól. Azzal, hogy a Zeigo technológiáját és csapatát hozzáadjuk meglévő szolgáltatási és megoldási portfóliónkhoz, még nagyobb értéket tudunk nyújtani ügyfeleinknek világszerte. Gratulálok a Zeigónak ehhez a jelentős mérföldkőhöz” – fogalmazott a felvásárlás kapcsán Steve Wilhite, a Schneider Electric Fenntartható Üzlet részlegének vezető alelnöke.

A Schneider Electric továbbra is meghatározó a megújuló energia piacon

A Zeigo gépi tanulási algoritmusa és 20 fős csapata tovább erősíti a Schneider Electric piacvezető szerepét a vállalati megújulóenergia-tanácsadás területén. A társaság piacvezető az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában és olyan feltörekvő gazdaságokban, mint például Brazília. A cég szakértői világszinten 2014 óta több mint 13 000 megawattnyi vállalati PPA megvalósítását támogatták. A Schneider Electric csapata olyan előremutató programok kidolgozását vállalta fel, mint például a közelmúltban bejelentett Energize konzorcium a gyógyszeripari ellátási lánc fenntarthatósági törekvéseinek előmozdítására. A Schneider Electric 2022-ben sorban már 11. alkalommal került fel a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat rangsoroló listára, idén a negyedik pozíciót szerezte meg a cég. 

Tovább az eredeti cikkre: Klíma-technológiai platformot fejlesztő startupot vásárolt meg a Schneider Electric

Vélemény, hozzászólás?