Ökotudatos sorsjegyekkel rukkolt elő a Szerencsjáték Zrt.

Ökotudatos sorsjegyekkel rukkolt elő a Szerencsjáték Zrt. olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Új, 100 százalékban újrahasznosított papír alapanyagból gyártott, környezetbarát sorsjegyeket vezetett be…

A teljes cikk itt olvasható:
Ökotudatos sorsjegyekkel rukkolt elő a Szerencsjáték Zrt.

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Új, 100 százalékban újrahasznosított papír alapanyagból gyártott, környezetbarát sorsjegyeket vezetett be a Szerencsejáték Zrt., amelyre Magyarországon eddig még nem volt példa. Az Ökokaland sorsjegypár főnyereménye 50, illetve 75 millió forint.

A Szerencsejáték Zrt. stratégiai céljaival összhangban évről évre csökkenti ökológiai lábnyomát. Ennek részeként a nemzeti lottótársaság 2021-ben 20 százalékkal kevesebb papírhulladékot termelt a megelőző évhez képest. Ehhez elengedhetetlen a szigorú nyomdatechnikai elvárások teljesítése is, azaz, hogy a sorsjegyek felületei kizárólag olyan anyagból készülhessenek, amelyek lehetővé teszik a szelektív gyűjtést és az újrahasznosítást.

A Szerencsejáték Zrt. 2022-től további lépéseket tesz a környezettudatosság növelése érdekében. Ennek eredményeképpen bevezeti az 1.000 forintos Ökokaland és a 2.000 forintos Ökokaland Extra sorsjegyét, amely már 100%-ban újrahasznosított papírból készült. Ez a lépés mérföldkőnek tekinthető a kaparós sorsjegyek több évtizedes történetében.

Az Ökokaland és a prémium kategóriás Ökokaland Extra nem csak tematikájában, de megjelenésében is a fenntartható jövő fontosságát hirdeti. Fő motívuma a jelenből egy zöldebb jövőbe tartó kaland, amely látványvilágában a környezettudatosságot hangsúlyozza, így például a megjelenített ikonkészletével a tudatos vízfogyasztásra, a megújuló energiaforrásokra, az ökolábnyom csökkentésére, valamint a fenntartható jövő fontosságára is felhívja a játékosok figyelmét.

Szerencse és társadalmi hasznosság kéz a kézben

A sorsjegyek társadalmi hasznossága nem újkeletű: 55 évvel ezelőtt a borítékos sorsjegyek bevételéből a magyar olimpiai csapatot támogatták, később pedig az eladott szelvények lakóházak és középületek megújulásához, valamint egyéb társadalmilag fontos ügyek megvalósításához járultak hozzá. Mindez napjainkban sem változott. A Szerencsejáték Zrt. minden év végén limitált kiadású karácsonyi sorsjegyeket árul, a befolyt összeg egy részéből pedig speciálisan kialakított, úgynevezett befogadó játszótereket épít, ahol a fogyatékossággal élő gyerekek együtt játszhatnak ép társaikkal.

A játékosok egyébként kifejezetten várták, hogy a sorsjegycsalád „zöld” kaparósokkal bővüljön, amelyet a társaság által elkészített piackutatás is visszaigazolt: a megkérdezettek 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szívesen vásárolna egy környezetbarát kaparósból.

A Ökotudatos sorsjegyekkel rukkolt elő a Szerencsjáték Zrt. bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Ökotudatos sorsjegyekkel rukkolt elő a Szerencsjáték Zrt.

Vélemény, hozzászólás?