Ők uralták tavaly a címlapokat

Ők uralták tavaly a címlapokat olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Várkonyi Andrea szerepelt a legtöbbször a bulvárlapok címlapjain a Marketing&Media magazin…

A teljes cikk itt olvasható:
Ők uralták tavaly a címlapokat

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Várkonyi Andrea szerepelt a legtöbbször a bulvárlapok címlapjain a Marketing&Media magazin összesítése szerint, Marsi Anikót és Szabó Zsófit megelőzve. A 25-ös rangsorban lévők kicsit több mint a fele, tizenhárom híresség tavaly is megtalálható volt összeállításunkban. A listára kerülők közül öten is harminc feletti címlapszerepléssel büszkélkedhetnek, és – a TOP25 – Címlapsztárok összeállítás története során most először – Liptai Claudia nem került be a huszonötös rangsorba.

Álomesküvő, válás és egy bimbózó szerelem – ennek köszönheti előkelő helyezését a Marketing&Media magazin rangsorának első három helyezettje. A korábbi celebes összeállításainkban már többször is szereplő televíziós, Várkonyi Andrea 38 címlapszereplésével, illetve a súlyozott pontszámításnak köszönhető 154 ponttal magabiztosan végzett az élen.

A tavaly nyári esküvője Mészáros Lőrinccel a Blikknél, a Hot!-nál, a Kiskegyednél és a Storynál is sok borítós részvételt ért, csak a Borsnál és a Bestnél került mindössze egy-egy alkalommal a címoldalra. Egyébként újdonsült férje ugyancsak sokszor, 22 alkalommal szerepelt a borítókon.

Mészáros Lőrinc ezzel összesítésben 80 pontot ért volna el, és a nyolcadik helyen végzett volna rangsorunkon, ám úgy döntöttünk, hogy mivel ő nem „klasszikus” celeb, ezért kivettük őt a listáról.

A második helyen végzett, ugyancsak a TV2 Csoporthoz köthető televíziós, Marsi Anikó a szintén TV2-s Palik Lászlótól való válásával mozgatta meg a bulvárlapok szerkesztőinek fantáziáját, míg a harmadik Szabó Zsófi a Shane Tusuppal való kapcsolata miatt szerepelt sokat a borítókon.

 

 

Az idén nagy „küzdelem” volt a dobogós helyekért és a végső „győzelemért”. Bár Várkonyi Andrea magabiztosan végzett az élen, az első öt helyezett több mint harminc alkalommal volt címlapon, és ezzel mindannyian száz feletti pontszámot könyvelhettek el. Ehhez képest a tavalyi rangsorunkon csupán a győztes, Vajna Tímea ért el több mint harminc borítós részvételt és több mint száz pontot. Ám míg Andy Vajna korábbi felesége tavaly 114 ponttal végzett az élen, az idén ez csupán a negyedik helyet érte volna számára.

 

Bár továbbra is Liptai Claudia szerepelt legtöbbször a 2011 óta készülő összeállításunkban, ezúttal megesett vele az, ami még soha, vagyis nem került fel a huszonötös listára. Tavaly tizenhárom alkalommal szerepelt a címlapokon, ebből kétszer róla szólt a címlapsztori, ám az ezekért járó 31 ponttal csupán a top 30-ba fért volna be.

Elég nagy az állandóság az évről évre elkészített listáinkon. Az idén tizenhárman vannak azok, akik tavaly is bekerültek az összeállításunkba, és az előző évhez képest új szereplők nagy része is megfordult már a rangsorunkon a korábbi esztendőkben. Az továbbra is jól látszik, hogy az Instagram, a YouTube és a TikTok sztárjai egy egész más közönséghez szólnak, hiszen elvétve sem kerülnek fel a bulvárlapok első oldalára.

A rangsor összeállításáról

A celeblista alapjául a két legnagyobb példányszámú hazai bulvárújság (Blikk, Bors) és négy hetilap (Best, Hot!, Kiskegyed, Story) címlapjai szolgáltak. Szerkesztőségünk munkatársai a lapok első oldalát vizsgálták meg egyenként, és számolták össze, hogy ki hányszor szerepelt az említett újságok címlapján 2021. január 1. és 2021. december 31. között.

A címlapos megjelenéseket illetően külön regisztráltuk, hogy az említett újságok a borítójukon milyen terjedelmű írásban foglalkoztak a celebekkel. Három kategóriát állítottunk fel: a vezércikkek mellett közepes és kisanyagokat vettünk figyelembe az egymáshoz viszonyított arányuk alapján. A kategorizálás a végső sorrend összeállításában fontos szerepet játszott, a különféle terjedelmű címlapos megjelenéseket ugyanis eltérő pontszámok szerint értékeltük. A vezéranyagokért 5 pont járt, a közepes terjedelmű írások 3 pontot értek, míg a kisanyagokra 1 pontot adtunk. Az így kialakult pontszám lett végül a végső sorrend alapja.

Azokban az esetekben, amikor az egyes celebek összpontszáma megegyezett, a sorrend kialakításánál a több vezércikkes szereplés, ezek esetleges egyezősége esetén pedig a több közepes írás döntötte el a helyezést.

A Ők uralták tavaly a címlapokat bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Ők uralták tavaly a címlapokat

Vélemény, hozzászólás?