Óbudai Egyetem: V4 eSport Bajnokság!

Óbudai Egyetem: V4 eSport Bajnokság! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Nagy a készülődés az Óbudai Egyetem eSport Csapatának háza táján. A…

A teljes cikk itt olvasható:
Óbudai Egyetem: V4 eSport Bajnokság!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Nagy a készülődés az Óbudai Egyetem eSport Csapatának háza táján. A Magyar eSport Szövetség (HUNESZ) a V4 országok eSport szövetségeivel közösen regionális egyetemi bajnokságot szervez, amelyre az Óbudai Egyetem cs:go csapata kapott részvételi lehetőséget, mint a HUNESZ együttműködő partnere. A fiúk – Bak Máté, Bagossy Joel, Kancsal Márk, Kurta Dániel, és Pintér Martin – képviselik tehát Magyarországot a hétvégi versenyen, és ez már önmagában is hatalmas eredmény. Még egyik játékosnak sem volt lehetősége ilyen szintű megmérettetésen részt venni, de mint mondták, szeretnék a legjobb formájukat hozni, a rajongók előtt bizonyítani. A cél természetesen a győzelem. „Edzés” közben nyilatkozott a Csapat. 

Hogyan készültök a versenyre? 

Bak Máté: első sorban faceit matchekkel próbálunk gyakorolni hogy megismerjük egymást játékát. Mellette különböző taktikákat használunk, illetve találunk ki, és természetesen egyénileg is próbálunk gyakorolni, ahogy időnk engedi. 

Bagossy Joel: jelenleg én idén januárban tértem vissza, előtte volt egy nagyobb kihagyásom. Én személy szerint amennyi időt bele tudok tenni a játékba azt DM-el és Faceit-tel töltöm. Csapat szinten faceit meccsekre járunk és egyben mappokon gyakorlunk, hogy fejlesszük a tudásunk és visszajöjjenek azok a „skillek”, amelyek régen megvoltak.
Kancsal Márk: többen is hosszabb kihagyás után kezdtük újra, ezért egyénileg is készülünk az aim fejlesztésével és a különböző lineupok újratanulásával. Csapat szinten pedig a különböző taktikák kitalálása és gyakorlása, ezen kívül pedig az egymás játékstílusára való ráhangolódás leginkább faceit meccsekkel.

Kurta Dániel: mivel több, mint két éve nem foglalkoztam komolyan a játékkal és a többiek is hosszabb kihagyás után kezdtek el újra játszani a gyakorlásra szánt időnk nagy részét faceit meccsekre szántuk hogy visszarázódjunk és összeszokjunk amennyire ez lehetséges az a kis idő alatt ami a rendelkezésünkre állt.

Pintér Martin: az egyetem mellett rendelkezésre álló szabadidőnkből a lehető legtöbbet próbáljuk gyakorlásra és taxolásra fordítani. Mivel együtt ez előtt még nem játszottunk, illetve túl sok időnk sem volt összeszokni a verseny előtt, ez nem könnyű feladat, de szerencsére napról napra jobban működik a csapatmunka, remélhetőleg ez élesben is látszani fog majd.

Mit jelent számotokra, hogy az Egyetemet, Magyarországot képviselhetitek? 

Bak Máté: kifejezetten nagy nyomást érzek magamon, mert nem volt lehetőségem ilyen szintű megmérettetésre, de emellett megtisztelő is egyben. 

Bagossy Joel: számomra nagy öröm, hogy Magyarországot és  az Óbudai egyetemet képviselhetem az eseményen. Bízok benne, hogy megbírkózunk a feladattal és tudunk teljesíteni a rendezvény alatt.

Kancsal Márk: hatalmas megtiszteltetés és nagyon szépen köszönjük a lehetőséget. Másrészről pedig bízunk benne, hogy a nyomás csak elősegíti majd a jobb koncentrációt.
Kurta Dániel: nagy megtiszteltetés, de egyben nagy teher is, remélhetőleg nem fogunk leblokkolni hanem ez az izgalom megadja a plusz löketet, amire szükségünk lesz.

Pintér Martin: nagy megtiszteltetés mindannyiunknak, hiszen egyikünk sem képviselte még az országot egy ilyen nemzetközi versenyen, talán ez még egy kis pluszt is ad majd a teljesítményünkhöz.

Milyen személyes elvárásokkal indultok? 

Bak Máté: szeretném a lehető legjobb formámat hozni, remélem ez elég lesz. 

Bagossy Joel: személyes elvárás hogy tudjunk csapat szinten játszani, és hogy jó hangulatban teljen a rendezvény.

Kancsal Márk: nincsen különösebb elvárás, reméljük megmarad a meccsek közben is a jó hangulat a csapatban miközben izgalmas meccseket játszunk és remélhetőleg győztesen kerülünk ki, amikor csak tudunk.

Kurta Dániel: szeretném, ha a meccsek alatt megmaradna a jó hangulat, ami a gyakorlás alatt kialakult és remélem sikerül izgalmakban teli meccseket produkálni a nézők számára.

Pintér Martin: reálisan nézve amennyiben mindenki az önmagához mérten a legjobbat hozza, 1-2 meccset meg is nyerhetünk, én ezzel már elégedett lennék.


Milyen eredményre, helyezésre számítotok? 

Bak Máté: természetesen győzelemre, ha már Magyarország színeiben indulunk, de természetesen a képességeimhez mérten a legjobb helyezést szeretném, illetve egyénileg is szeretnék jól teljesíteni.

Bagossy Joel: nem volt sok időnk felkészülni az eseményre, de a legfontosabb, hogy működjön a kémia közöttünk és boldog perceket okozzunk magunknak és a nézőknek. Természeten a győzelem a cél, de ha végül nem sikerülne, akkor is elégedett lennék, mivel ott lehettünk a rendezvényen ami magában már önmagában nagy dolog.

Kancsal Márk: ha jól tudom, az ellenfeleink sokkal tapasztaltabbak mint mi, ezért nagyon örülnénk ha meg tudnánk lepni őket és sikerülne minél jobb helyezést elérnünk a legjobb tudásunk szerint.

Kurta Dániel: ellenfeleink sokkal tapasztaltabbak, és összeszokottabbak, ezért nagyon örülnék, ha sikerülne meglepni őket, és legjobb tudásunk szerint az élvonalban végezni.

Pintér Martin: tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfeleink tapasztaltabbak, akár nagyobb nemzetközi versenytapasztalattal is rendelkeznek. Természetesen ezek tudatában is a lehető legjobb formánkat próbáljuk majd nyújtani és meglepetéseket okozni, de ezzel együtt nem érzem reálisnak, hogy a döntőbe jussunk.


Mit üzentek a szurkolóknak?

Bak Máté: kövessétek a twitch közvetítéseket, és szurkoljatok nekünk!

Bagossy Joel: gyertek és szurkoljatok nekünk!

Kancsal Márk: reméljük minél többen támogatnak majd minket és sikerül egy jó eredményt elérnünk!

Kurta Dániel: várunk mindenkit szombaton szurkolni! 

Pintér Martin: jó meccsnézést, reméljük, tudunk majd örömet okozni nekik!

Szurkoljunk tehát az Óbudai Egyetem győzelemre elszánt eSport Csapatának – 2022. február 19-én, szombaton 15,00 órától. https://www.twitch.tv/esport1tv 

Tovább az eredeti cikkre: Óbudai Egyetem: V4 eSport Bajnokság!

Vélemény, hozzászólás?