Nyílt nap a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Nyílt nap a Magyar Képzőművészeti Egyetemen olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 2023. december 6-án ismét megrendezi hagyományos…

A teljes cikk itt olvasható:
Nyílt nap a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 2023. december 6-án ismét megrendezi hagyományos nyílt napját. A nyílt napon az Egyetem kitárja kapuit a képzőművészeti szakok iránt érdeklődő fiatalok, elsősorban a középiskolások előtt.

A Képző tekintélyes névvel bír, különleges helyet foglal el a hazai felsőoktatásban, a magyar képzőművészet szereplőinek 80 százaléka itt tanult az elmúlt bő 150 évben. Minden évben sokszoros a túljelentkezés a Képzőre, a nyílt napon az egyetem arra helyezi a hangsúlyt, hogy az érdeklődőknek testközelből bemutassa, hogyan is folyik a művészeti képzés az egyetemen. A nyílt nap fő célja, hogy kívül-belül láthatóvá tegye az egyetemet a potenciális felvételizők előtt.

A program 10 órától kezdődik. A leendő felvételizőket az Andrássy út 69. szám alatt lévő patinás épületben dr. habil. Erős István rektor köszönti, majd praktikus, az egyetemi jelentkezéshez elengedhetetlen információkat kapnak a Tanulmányi Osztálytól. A Hallgatói Önkormányzat képviselőit is lehet kérdezni, akik bemutatják a diákoknak, miért érdemes a Képzőre jönni, milyen közösségi élet és programok várják a leendő egyetemistákat. Mindezt a tanszékek – Szobrász Tanszék, Festő Tanszék, Grafika Tanszék, Vizuális Művészet Tanszék, Látványtervező Tanszék, Intermédia Tanszék, Restaurátor Tanszék, Képzőművészet-elmélet Tanszék, Tanárképző Tanszék – tematikus bemutatkozása követi, ahol jeles képzőművész oktatók színes, érdekes szövegeken és vizuális anyagokon keresztül ismertetik meg az érdeklődőkkel a különböző képzések sajátosságait.

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen a régi, klasszikus képzések mellett az új, csupán két tanévvel ezelőtt indult szakok – a képzőművész mesterszak, a kortárs művészetelméleti és kurátori ismeretek mesterképzés, valamint a vizuális művészet alapképzés – is várják a diákokat. A vizuális művészet képzés egyre népszerűbb a világ más művészeti egyetemein is, hiszen lehetőséget biztosít a hallgatóknak a képzőművészeti műfajok komplex tartalmi és technikai változatosságának egyidejű használatára, a témákhoz leginkább illő technikák kombinálására.

A nyílt nap résztvevőinek műterembejárásra is lesz lehetőségük az MKE Andrássy úti főépületében, valamint az Epreskertben is. A nyílt napon a Képző jelenlegi hallgatói is részt vesznek az egyetem bemutatásában: megismertetik a műtermi élet sajátosságait, a műhelyekben folyó munkát, valamint személyes tanácsokat adnak és egyéni kérdésekre is válaszolnak. A Képző diákjai az információs pontokon is segítenek a potenciális hallgatóknak: tájékoztatják őket a felvételi tudnivalókról és a személyes tapasztalataikról a képzéseket illetően. 

A nyílt nap alatt a Képző kiállítóterei, a büfé és a hallgatói közösségi tér is meglepetésekkel várja a látogatókat.

2023. december 6., szerda,10–14 óra

1062 Budapest, Andrássy út 69–71.

Credit: Forrás: MKE / Fotó: Nyíri Julianna

Tovább az eredeti cikkre: Nyílt nap a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

Vélemény, hozzászólás?