A szabadság és Ukrajna mellett állnak ki magyar zenészek

A szabadság és Ukrajna mellett állnak ki magyar zenészek olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Magyar zenészek közreműködésével készült megindító videó a szabadság és az Ukrajna…

A teljes cikk itt olvasható:
A szabadság és Ukrajna mellett állnak ki magyar zenészek

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Magyar zenészek közreműködésével készült megindító videó a szabadság és az Ukrajna melletti kiállás gesztusaként. John Lennon örökzöld békehimnusza ezúttal a Duna-parton szólalt meg.  

“Budapesten a Duna-parton, azért gyűltek össze egy flashmob keretében magyar zenészek, hogy elénekeljék közösen a világ egyik legismertebb békehimnuszát, mert ezzel szeretnének hitet tenni Ukrajna békéje és szabadsága mellett. Azt kérjük zenész kollégáinktól a világ minden táján, hogy ők is készítsék el a saját hasonló üzenetüket, mert hisszük, hogy a zeneszerető emberekhez eljut a hangunk és az üzenetünk, az ő segítségükkel pedig jobbá és békésebbé tehetjük a világunkat” – mondta el a kezdeményezésről a Music Hungary Szövetség.

A flashmobon részt vett Balanyi Szilárd, Béres Attila, Binder Norbert, Bucsy Levente, Dorozsmai Blanka, Dorozsmai Péter, Gál Gábor, Gerendás Péter, Hangácsi Márton, Hegyi Dóri, Heincz Gábor Biga, Karácsony János, Keleti András, Kiss Tibor, Kontor Tamás, Melkvi Bea, Petruska András, Szalay Heni, Szeder-Szabó Krisztina, Szikora Róbert és Takáts Tamás, zenei koordináció és hangkeverés: Dorozsmai Péter, a videót Herendi Gábor rendezte.

Hungarian musicians stand with Ukraine – Imagine

A Music Hungary Szövetség támogatói együttműködésre lépett a Music Saves Ukraine kampánnyal, az ukrán VAMP kezdeményezésével, ami az Ukrajnában maradt zenészeket, zeneipari szakembereket és civileket segítő kezdeményezés, illetve a Migration Aid-del, akik a menekülteknek nyújtanak segítséget. Amennyiben támogatni szeretnéd őket, ezen a linken megteheted: https://musichungary.hu/ukrajna/ 

Tovább az eredeti cikkre: A szabadság és Ukrajna mellett állnak ki magyar zenészek

Vélemény, hozzászólás?