Növénymentő tippek a Starbuckstól

Növénymentő tippek a Starbuckstól olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A nyári hőségben a növények is segíthetnek a kellemesebb klíma megteremtésében.…

A teljes cikk itt olvasható:
Növénymentő tippek a Starbuckstól

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A nyári hőségben a növények is segíthetnek a kellemesebb klíma megteremtésében. Legyen szó akár kertről, teraszról, erkélyről, vagy a lakás belső tereiről, a megfelelő zöld dekoráció kiválasztásával az otthoni hőmérséklet enyhítésében is jelentős javulás érhető el. A kávé, akár zacc, akár frissen őrölt, vagy főzött formájában pedig természetes segítség lehet minden kertészkedő számára. Miután a növények felfrissültek, a Starbucks kávémesterei által készített frissítő, citrusos kávékoktéllal jutalmazhatjuk az elvégzett munkát.  

A forró nyári napokon, szinte mindenki a hűsítő megoldásokat keresi. A növények párásító, oxigénkibocsátó hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a jobb klíma kialakításához, ezért nagyszerű megoldást jelenthetnek otthonunk hűtésében. Akár több fokkal is csökkenthetik a hőmérsékletet és párásító tulajdonságuknak köszönhetően hűvösebb érzetet keltenek. Erre a célra leginkább alkalmasak a nagy, vagy sűrű levelű növények, mint az aranypálma, a japán cikász, vagy a legyezőpálma.

A növények megfelelő gondozásában és védelmében segítségünkre lehet a kávé, mint természetes megoldás. A hangyák szívesen költöznek be a virágcserepekbe is, ezzel veszélyeztetve a növényeket. Ahol egy apró állat felbukkan, ott akár ezer társa is előfordulhat. Az új lakók elűzésére számos megoldás létezik, az egyik bevált természetes mód, ha őrölt kávét szórunk a hangyaboly bejáratához. Ezek a rovarok nem bírják a kávé illatát, így hamar tovább állnak. 

A kávéfőzet nem csak védelmet nyújt, de fel is frissítheti a növényeket, körülbelül két deciliternyit érdemes a gyökerek közelébe önteni. A kávéőrlemény savassága, foszfor-és ásványi nyomeletartalma szinte új életet ad a virágoknak. 

A nyári hőségben az állatok is keresik a szervezetüket kímélő megoldásokat, ám ez gyakran a kert szépségének rovására is mehet. A macskák előszeretettel hűsölnek az árnyékos növényzeten, ám a kávé illatát annál kevésbé kedvelik. A virágágyást lefőzött kávéval körbelocsolva meggyőzhetjük házi kedvencünket, hogy a gondosan nevelgetett virágokkal szemben a párnát részesítse előnyben.

A kert felfrissítése után érdemes időt szánni a szervezet megújítására is. A Starbucks kávémesterei által megalkotott receptet követve kiváló hűsítő készíthető el.  

Cold Brew Tonik Kenyából

Otthon is könnyedén elkészíthető ez a citrusos, frissítő kávékoktél, amelyet a kávézólánc kávémesterei állítottak össze a forró nyári napokra. 

Hozzávalók: Narancs, grapefruit, lime, tonikvíz, jég, cold brew kávé, és ízlés szerint cukorszirup.

Elkészítés: A tökéletes italkülönlegesség elkészítéséhez a narancsot, grapefruitot, és lime-ot kisebb szeletekre kell vágni, megnyomkodni, hogy levet eresszenek és egy pohárba helyezni. A gyümölcsöket tonikvízzel öntsük fel, a pohár felső negyedéig, majd a tetejére az elkészült és leszűrt cold brew kávé kerül. A cold brew kávét érdemes már előző nap összeállítani, amely elkészítéséhez 60 gramm durvára őrölt kávét 500 ml hideg vízzel kell felönteni és 16-18 órán keresztül hagyjuk állni. 

Tovább az eredeti cikkre: Növénymentő tippek a Starbuckstól

Vélemény, hozzászólás?