Növényi alapú csomagolással újított a Rauch

Növényi alapú csomagolással újított a Rauch olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A RAUCH által forgalmazott egyliteres Happy Day gyümölcslevek már a 83%-ban…

A teljes cikk itt olvasható:
Növényi alapú csomagolással újított a Rauch

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A RAUCH által forgalmazott egyliteres Happy Day gyümölcslevek már a 83%-ban megújuló növényi alapú Tetra Pak csomagolásban kerülnek az üzletek polcaira. Bár az új csomagolás ugyanúgy néz ki, mint a régi, de a vásárlók már egy környezetbarátabb csomagolásból tölthetik ki kedvenc italukat.

A növényi alapú műanyagok használatával az egyliteres italok csomagolásában 64-ről 83%-ra növelték a megújuló alapanyagok arányát. A Tetra Pak csomagolások túlnyomórészt papírból, tehát megújuló energiaforrásból készülnek. A papírhoz felhasznált fák pedig növekedésük során csökkentik a légkör szén-dioxid-szintjét. A Tetra Pak csomagolásaiban cukornád alapú műanyagot használ a zárókupakokban, valamint a csomagolás védőrétegében, amely teljesen nyomon követhető, és a Bonsucro-tanúsítás garantálja, hogy a felhasznált cukornád fenntartható cukornádtermelésből származik. A Brazíliából származó cukornád növekedése során elnyeli a szén-dioxidot – ez pedig hozzájárul a klímavédelemhez. Az új egyliteres csomagolás több mint 83%-ban megújuló alapanyagokból készül, ezzel is csökkentve a csomagolás éghajlatváltozásra gyakorolt hatását.

A cél: lépésről lépésre csökkenteni az ökológiai lábnyomot

A magyar piacon nemrég bevezetésre került két új Happy Day íz az Immun plusz és az Immun vital íz már kizárólag az új, növényi alapú csomagolásban kapható. A többi ízvariáció esetében is megjelentek már a polcokon az új csomagolások. A Tetra Pak csomagoláson található FSC logó (FSC: a fenntartható és felelős erdőgazdálkodásért) garantálja, hogy a csomagolás készítésekor felhasznált faanyag rostjai kizárólag FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből és más ellenőrzött forrásból származnak. Az FSC minősítési rendszer a faipari termékek vásárlóinak segítségével küzd egy felelősebb és fenntarthatóbb globális erdőgazdálkodásért. „Italainknak nemcsak az emberek számára kell értéket képviselniük, hanem előállításuknak is környezetbarátnak kell lennie. Nagy öröm számunkra, hogy a Tetra Pak-kal közösen elindultunk a klímasemleges gyümölcslégyártás felé vezető úton” – foglalta össze Dr. Daniel Wüstner a RAUCH legfrissebb eredményeit a környezetvédelem és a fenntarthatóság területén.

A Növényi alapú csomagolással újított a Rauch bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Növényi alapú csomagolással újított a Rauch

Vélemény, hozzászólás?