Novemberben 12 programmal várja a közönséget az Óbudai Társaskör

Novemberben 12 programmal várja a közönséget az Óbudai Társaskör olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

November – sokszínű programokkal Novemberben 12 programmal várja a közönséget az…

A teljes cikk itt olvasható:
Novemberben 12 programmal várja a közönséget az Óbudai Társaskör

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • November – sokszínű programokkal

Novemberben 12 programmal várja a közönséget az Óbudai Társaskör. A legkülönfélébb zenei műfajok képviseletében színpadra lép többek közt Roby Lakatos és Léo Ullmann, Sümegi Eszter, Horgas Eszter és Lili Mária, Fesztbaum Béla, valamint Stummer Márton. A Hungarikonok-tárlat egész hónapban ingyenesen látogatható. 

November 5-én a világhírű hegedűssel, Roby Lakatossal egészül ki a Még egy kört! Gypsy Jazz Band. A francia kiskocsmák világát megidéző, gypsy jazzt játszó (más néven cigány swing vagy hot club jazz) formáció élén Myriam Lakatos áll énekesnőként. Az est vendége, Léo Ullmann, az I. Roby Lakatos Nemzetközi Hegedűverseny 2. díjasa, a Yehudi Menuhin Alapítvány művész nagykövete, aki 2016-ban kiváló eredménnyel diplomázott a brüsszeli Koninkjlijk Conservatoriumban Valerij Ojsztrah tanítványaként.

„Latin-amerikai boldogság és édes melankólia” – ez a mottója a Gitármuzsika Óbudán-sorozat november 10-i koncertjének. Stummer Márton (gitár) és a Cafuné a tradicionális dél-amerikai gitárzene különleges darabjait játsszák. Akusztikus hangzású zenekarban Pataki Anna énekli a ritkán hallható portugál és spanyol nyelvű dalokat. Stummer Márton klasszikus gitárművész és zeneszerző a világ számos országában koncertezett (USA, Németország, Ausztria, Izrael, Törökország, Olaszország, Svédország, Szlovákia, Szerbia), 2020-ban jelent meg szerzői lemeze First Step címmel.

A Dalok a Kispipából című Seress Rezső-est évek óta sikerrel szerepel a játszóhely palettáján. Fesztbaum Béla színművész, aki nem mellesleg kiváló énekes-zongorista, a Kék Duna Koncert-Szalonzenekarral idézi meg Seress Rezsőt, és tárja elénk az „egy ujjal pötyögő kocsmazongorista” életművét – immár 40. alkalommal, november 11-én. 

23-án Horgas Eszter fuvolaművész és lánya, Lili Mária énekművész muzsikál és mesél életükről, zenéről, művészetekről, kapcsolatokról a Kiskorona7 színpadán – műfaji korlátok nélkül. Műsorukban közreműködik Lőwenberg Dániel zongoraművész, az osztrák Mozarteum docense és Neumann Balázs jazz zongoraművész-zeneszerző. Zenei válogatásukban Gershwintől Mendelssohnon, Kodályon és Piazzollán át a hazai kortárs szerzőkig kalandoznak.

November 25-én a jelen operaéletének egyik ikonja, Sümegi Eszter látogat a Társaskörbe, és ezúttal a dal műfajból hoz gazdag összeállítást. Elindultam szép hazámból című estjén Liszt, Dohnányi, Hubay, Lajtha, Bartók és Kodály dalait énekli.

A hónap két utolsó koncertje rendhagyó eseményre invitál: 28-án az Óbudai Kamarakórus ünnepel: 36 éves, jubileumi hangversenyük címe: ANGOL-MAGYAR Régi idők dalai – azaz angol és magyar szerzők műveiből szemezgetnek, vezényel: Erdős Ákos. A Czigány-dalok című est 30-án várja a közönséget: Czigány Ildikó verseivel, Rostetter Szilveszter megzenésítésében. Az est egyben könyvbemutató is, a rendkívül sokoldalú (zenetudós, pilóta, karate-edző és jóga-oktató, állatvédő és humanista-költő) Czigány Ildikó: Létra a levegőben című antológiájáé. 

A rendszeres, havi programok folytatódnak: Czigány György sorozata november 13-án, a gyermekek kedvelt Hangolda-foglalkozása 18-án délután, a Budapesti Vonósok koncertje ugyancsak 18-án (este), a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara művészeinek kamarahangversenye 21-én várja az érdeklődőket. A Hungarikonok kiállítás egész hónapban nyitva tart, hétköznap 9 és 18 óra között látogatható. A belépés díjtalan. 

Részletek az összes hangversenyre vonatkozóan, valamennyi közreműködővel, jegylinkekkel: obudaitarsaskor.hu 

Fotók:
Fazekas István (Roby)
Emmer László (Sümegi Eszter)

Tovább az eredeti cikkre: Novemberben 12 programmal várja a közönséget az Óbudai Társaskör

Vélemény, hozzászólás?