Digitális oktatási anyagokkal segít a Telekom

Digitális oktatási anyagokkal segít a Telekom olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Élménytelibbé, hatékonyabbá válik az ismeretátadás a Telekom tanárokkal és diákokkal együtt…

A teljes cikk itt olvasható:
Digitális oktatási anyagokkal segít a Telekom

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Élménytelibbé, hatékonyabbá válik az ismeretátadás a Telekom tanárokkal és diákokkal együtt fejlesztett, mostantól mindenki számára ingyenesen hozzáférhető digitális segédanyagai révén. A szolgáltató egyszerre kíván segítséget nyújtani az évzárás és a vizsgák időszakában fokozott terhelésnek kitett diákoknak és tanároknak, a pedagógusnap alkalmából pedig az oktatásban dolgozók felé kifejezett hála jeléül soron kívül várja őket üzleteiben.

A digitalizációnak köszönhetően bárkiből lehet Petőfi – erre is példát kínálnak azok az oktatás- és tanulássegítő digitális eszközök, amelyeket május 31-étől ingyenesen tesz elérhetővé saját Instagram-oldalán a Telekom, ahol az indulással egyidőben egy titokzatos, idén érettségiző diák Petőfi face filterben köszönti a diáktársait és a pedagógusokat. A tanítást és a tanulást egyaránt élménytelivé varázsoló digitális eszközöket készítettek, amelyek illeszkednek a tanmenetbe, ugyanakkor a közösségi média felületeit és a digitális technológiát – például Insta filterek, 3D virtuális séta, online kvízek formájában – is integrálják. Ezeket a Telekom együtt fejlesztette a Magyartanárok Egyesületével, valamint hazai középiskolai tanárokkal és diákokkal.

A Telekom felelősséget érez azért, hogy a digitalizációból fakadó lehetőségeket minél szélesebb körben hozzáférhetővé tegye. E törekvés fontos színtere az iskola, hiszen a diákok számára egyre inkább a digitális eszközök válnak az ismeretszerzés egyik legfontosabb felületévé, miközben a személyes fejlődésükhöz, kiteljesedésükhöz szükségük is van rá, hogy ezeket a platformokat készségszinten tudják használni. Az pedig mind a pedagógusok, mind a diákok iskolai munkáját teszi hatékonyabbá, ha az új megoldások révén nő a tanítás és a tanulás élménytelisége, könnyebbé válik a bevonódás, a részvétel, az önkifejezés. Az eszközkészlet a filtereken és a tananyagokon túl olyan tanári segédletet is tartalmaz, amely a digitális eszközök és játékos megoldások használatát fejti ki részletesen.

„A Telekom partnerként támogatja a pedagógusokat az oktatást segítő digitális eszközök fejlesztésében. Ezáltal is segíteni szeretnénk a munkájukat, és közös célunk az is, hogy a fiatalok számára minél élménytelibbé, hatékonyabbá tegyük az ismeretek elsajátítását. Ebben a folyamatban most nagyot lépünk előre, olyan megoldáscsomagot adva a pedagógusok és a tanulók kezébe, amely valódi digitális kalanddá varázsolja az iskolai mindennapokat” – nyilatkozta Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A Telekom más módon is szeretné kifejezni a pedagógusok iránti tiszteletét. Ezért a pedagógusnap alkalmából a május 30-ával kezdődő héten egészen szombatig minden nap soron kívüli kiszolgálást biztosít üzleteiben az érkező tanítóknak, tanároknak, óvodai pedagógusoknak, a Pedagógus vagyok gomb megnyomásával az üzlettéri sorolóban.

Emellett pedig június 5-én, pedagógusnapon social média felületeit a pedagógusokat köszöntő, ünneplő üzenetek átadásának szenteli: kommentekben várják azokat a történeteket, melyben követőik elmesélik, hogyan járult hozzá egy-egy tanáruk az életük alakulásához, egyúttal meg is köszönve a támogatást, iránymutatást, amit tőlük kaptak.

A Digitális oktatási anyagokkal segít a Telekom bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Digitális oktatási anyagokkal segít a Telekom

Vélemény, hozzászólás?