A Galaxy Watch6 és Galaxy Watch6 Classic legjobb énünk elérésére ösztönöz nappal és éjjel

A Galaxy Watch6 és Galaxy Watch6 Classic legjobb énünk elérésére ösztönöz nappal és éjjel olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az új Galaxy Watch6 széria kompakt formatervezéssel, továbbfejlesztett mobilélménnyel és személyre…

A teljes cikk itt olvasható:
A Galaxy Watch6 és Galaxy Watch6 Classic legjobb énünk elérésére ösztönöz nappal és éjjel

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Az új Galaxy Watch6 széria kompakt formatervezéssel, továbbfejlesztett mobilélménnyel és személyre szabott egészségügyi útmutatással érkezik a tudatosabb és egészségesebb énért 

A Samsung bejelentette a Galaxy Watch6 és a Galaxy Watch6 Classic érkezését, amelyek a nap minden percében támogatják a felhasználókat egészséges szokásaik kialakításában. Az átfogó egészségügyi szolgáltatásokat kínáló és nagy teljesítményű széria elegáns és letisztult formatervezéssel, vékonyabb kerettel, nagyobb, élénkebb kijelzővel és érzékenyebb kezelőfelülettel mutatkozik be. A felhasználók a számlapok és az óraszíjak még szélesebb kínálatából választhatják ki az ízlésükhöz legközelebb álló darabokat, amelyekkel elérhetik kitűzött céljaikat.

Az új Galaxy Watch6 és Galaxy Watch6 Classic okosórákkal arra törekszünk, hogy közelebb hozzuk és széles körben elérhetővé tegyük az egészségmegőrző eszközöket felhasználóink számára, így a fejlett és átfogó egészségügyi funkciókat könnyen igénybe vehetik, egyenesen a csuklójukról – mondta el TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – Az alvás- és edzéstréningtől kezdve a táplálkozási tanácsokig a Samsung új és praktikusabb lehetőségeket kínál, hogy a felhasználók jobban megérthessék egészségügyi állapotukat és megfelelő szokásokat alakíthassanak ki jóllétükért, minden nap és minden éjjel.”

Személyre szabott útmutatás: az egészség az alvással kezdődik

A Galaxy Watch6 széria készülékeivel karnyújtásnyira kerülnek azok a hasznos ismeretek, személyre szabott és gyakorlatias tanácsok, amelyek bármely napszakban pozitív változásra ösztönözhetik a felhasználókat. Felismerve, hogy a nyugodt alvás az egészség alapköve, a Samsung nemcsak a kiegyensúlyozott nappalok, hanem a pihentető éjszakák megtervezését is támogatja a jó alvás három kulcsfontosságú tényezőjére összpontosítva: a személyes alvási mintázatok elemzésére és megértésére, a jobb szokások kialakítására és az alvásbarát környezet megteremtésére. 

A fejlett jólléti funkciókkal a Galaxy Watch6 még részletesebb képet ad a teljes alvási és ébrenléti időről, az alvásciklusról, valamint a fizikai és mentális regenerálódásról, így a felhasználók az Alvás pontszámukkal mélyrehatóan megismerhetik éjszakai pihenésük minőségét. 

Az amerikai Nemzeti Alvás Alapítvánnyal (National Sleep Foundation) közösen kifejlesztett, még inkább az egyéni igényekre formálható Alvásüzenetek5 funkció reggelente részletes összefoglalót ad az alvás minőségéről. Emellett a Galaxy Watch6 az Alvás következetességéről (Sleep Consistency) is visszajelzést ad, így a felhasználók megismerhetik milyen gyakorisággal ébrednek fel éjszaka és milyen hosszú az egybefüggő alvási idejük, továbbá az alvási mintázatuknak megfelelően az alvástípusukat képviselő nyolc állat egyikéhez sorolja őket. 

A továbbfejlesztett Alvástréninggel6 a felhasználók könnyedén javíthatnak a rossz beidegződéseken és egészségesebb szokásokat alakíthatnak ki. Erre személyre szabott iránymutatással, tanácsokkal és emlékeztetőkkel ösztönzi a funkció a felhasználókat, amelyek eléréséhez elegendő a csuklójukra vagy a párosított okostelefonjukra pillantaniuk. A Galaxy Watch6 segít megteremteni a zavartalan pihenés ideális feltételeit a csatlakoztatott háztartási eszközök beállításainak módosításával. Az Alvó üzemmód aktiválásával okosóránkon és telefonunkon teremthetünk nyugodt környezetet, elnémítva az értesítéseket és tompítva a kijelzők fényerejét. Mindeközben a rejtett infravörös LED érzékelő, zavaró fényhatás nélkül monitorozza tovább az egészségügyi állapotot alvás közben is. 

Az egyéni igényekhez igazított fitneszfunkciók fenntartják a motivációt és céljaik elérésére buzdítják a felhasználókat. A Testösszetétel-mérő átfogó képet adhat a felhasználó általános egészségi állapotáról, többek között a vázizomzat, az alapanyagcsere, a testvíz- és a testzsírszázalék felmérésével, valamint személyre szabott edzéstervekkel és az új Whisk partnerség révén táplálkozási tanácsokkal segíti az egyéni célkitűzések elérésében.

Az új Személyre szabott pulzustartomány funkció az egyéni fizikai adottságok elemzését követően öt különböző futási szintet határoz meg a hatásfoka alapján, hogy a felhasználók saját állóképességük alapján tűzhessék ki céljaikat: legyen szó zsírégetésről vagy egy magas intenzitású edzésről. Az okosóra több mint száz edzéskövető programmal kompatibilis, továbbá az új Pályán futás funkcióval mérhetjük teljesítményünket futópályán, a Személyre szabott edzésterv segítségével pedig egyéni edzést állíthatunk össze és követhetjük nyomon.  

A vérnyomás- és EKG (elektrokardiogram)-mérés kiegészült a Szabálytalan szívritmus értesítéssel, amely a pitvarfibrillációra (AFib) utaló szívritmus folyamatos, akár alvás közben  történő ellenőrzésével segít a szív egészséges működésének mélyebb megértésében. A Galaxy Watch6 okosórákkal éjszaka is mérhető a bőrhőmérséklet, ezáltal többek között a menstruációs ciklusról is részletesebb képet adhat. Az Esésérzékelő különböző helyzetekben képes észlelni az esést, akár sportolás közben, akár álló helyzetből, vagy akár akkor, ha a felhasználó véletlenül kiesik az ágyából. A baleset érzékelésekor az okosóra automatikusan riasztja a segélyhívószámot vagy a vészhelyzet esetén értesítendő személyeket.

Felhasználóra szabott, elegáns formatervezés

A Galaxy Watch6 széria páratlan kialakításának köszönhetően újraírja a viselhető eszközökről alkotott tudásunkat. Az új okosórák még szebb megjelenítést biztosítanak erősebb teljesítményt nyújtanak és még inkább testre szabható, kényelmesebb funkciók és lehetőségek3 széles választékát kínálják.

Bármilyen értesítés könnyebben olvasható és az írás is egyszerűbbé válik a 20%-kal megnövelt kijelzőfelületen, amely a kényelmes eszközméret megtartása mellett több szöveget jelenít meg egyszerre és nagyobb billentyűzetet kínál. Az élénkebb, nagyobb felbontású kijelző3 maximális fényereje 2000 nit, amelyhez az Always On Display fényerőszabályozója társul, így a felhasználók erős napfényben is jobban láthatják és használhatják órájukat. A Galaxy Watch6 eszközök továbbfejlesztett processzora és memóriája gördülékenyebb és gyorsabb interakciókat3 biztosít. 

A Galaxy Watch6 30%-kal vékonyabb keretet kapott, míg a Watch6 Classic 15%-kal vékonyabb forgatható lünettával érkezik, amely kiemeli a jellegzetes köralakú kijelző szépségét. A széria új, stílusos, interaktív és informatív számlapjai a lehető legtöbbet hozzák ki a megnövelt képernyőből, az egyetlen mozdulattal felcsatolható pántnak köszönhetően könnyen cserélgethetők és variálhatók az óraszíjak. Az új, pillekönnyű szövetszíj és az Alvástréning számlap párosításával nemcsak könnyen, de rendkívül kényelmesen megismerhetők az alvás során monitorozott adatok és információk. 

A Galaxy Watch6 széria a megnövelt és fényesebb kijelző támogatása érdekében nagyobb akkumulátorral és mindeközben csökkentett akkumulátorfogyasztással rendelkezik. Nyolcpercnyi Gyorstöltéssel az eszköz további nyolc órán át üzemképes, amely ideális lehet az alvás nyomon követéséhez

Kimagasló teljesítmény és tökéletesített eszközélmény – csuklóból  

Az okosóra még kényelmesebb kezelését teszi lehetővé a Galaxy Watch6 széria továbbfejlesztett Gesztusvezérlése. A felhasználók könnyen interakcióba léphetnek a készülékkel, egyszerű gesztusokkal hajthatnak végre feladatokat és használhatnak alkalmazásokat, ráadásul saját parancsokat is beállíthatnak, hogy akár egy laza csuklómozdulattal, érintés nélkül elérjenek bizonyos funkciókat.  

A WhatsApp a Galaxy Watch eszközökön is megkönnyíti a kapcsolattartást, a felhasználók ugyanis az okostelefon használata nélkül kommunikálhatnak családtagjaikkal vagy ismerőseikkel. A hatékony feladatvégzést támogatják a Google Naptár és a Gmail idén ősszel megjelenő, kizárólag Wear OS-en elérhető új alkalmazásai. Emellett a Peloton és MyFitnessPal frissítéseivel a felhasználók egyszerűen követhetik sportteljesítményük változását, a táplálkozásukat érintő adatokat, valamint hamarosan újabb tartalmakat érhetnek el az Audible streamingszolgáltatás segítségével. A Samsung a Privileged Health szoftverfejlesztő készlet (SDK) részeként elérhetővé tette a Bőrhőmérséklet API-t, az alkalmazásprogramozási felületen a partnerek hozzáférhetnek a fejlett infravörös technológiához, ezáltal pedig pontosabb méréseket végezhetnek és új lehetőségeket biztosíthatnak a felhasználók számára. Az ősz során érkező külön letölthető Hőmérő (Thermo Check) alkalmazással bármilyen fizikai érintkezés nélkül mérhetjük meg környezetünk hőmérsékletét is, legyen szó akár kedvenc ételünkről, vagy a víz hőfokáról úszás előtt.

A Galaxy Watch6 széria további Samsung eszközökhöz csatlakoztatva számtalan lehetőséget biztosít a felhasználóknak. A továbbfejlesztett Kameravezérlővel a párosított Galaxy Z Flip5 kameráján állíthatják be az üzemmódot és a zoom mértékét távolról. A Samsung okostévéken és a Galaxy Tab S9 tableten nagyképernyőn, valós időben nyomon követhető a fejlődés mentális vagy fizikai jóllétet támogató programokban. Az AutoSwitch funkcióval az óra viselői automatikusan válthatnak a Galaxy Buds2 Pro készülékhez párosított eszközök között. A térképes szolgáltatással támogatott Galaxy Watch6 készülékeken elérhető Telefon megkeresése funkció pedig segít az esetlegesen elvesztett telefon helyének meghatározásában.

A felhasználó személyes adatait az órán is elérhető Samsung Knox biztonsági platform védelmezi.

Elérhetőség 

A Galaxy Watch6 és Watch6 okosórák július 26-tól előrendelhetők, a Samsung webáruházában pedig előrendelési promóciókkal készülnek a vásárlóknak. Az új okosórák augusztus 11-től kerülnek a boltokba. A modern és minimalista Galaxy Watch6 tökéletes társ lehet a mindennapokban. A 44 mm-es grafit és ezüst, a 40 mm-es változat pedig grafit és arany színben kapható. A prémium és kialakításában időtlen időmérő eszköz, a Galaxy Watch6 Classic sokak kedvencével, a forgó lünettával rendelkezik, fekete és ezüst színben, 43 és 47 mm-es kivitelben kapható.

Magyarországon a Bluetooth-os Galaxy Watch6 40 mm-es változata 129.990 forintos, a 44 mm-es 149.990 forintos, az LTE verzió 40 mm-es változata 149.990 forintos, a 44 mm-es 159.990 forintos ajánlott fogyasztói áron kapható. A Galaxy Watch6 Classic Bluetooth-os, 43 mm-es változata 169.990 forintos, 47 mm-es kivitele 179.990 forintos, míg az LTE verzió 43 mm-es változata 189.990 forintos, a 47 mm-es pedig 199.990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. 

A kalandvágyóknak, akik a tartósságot, teljesítményt és nem utolsó sorban a stílust keresik, a Galaxy Watch5 Pro továbbra is ideális választás lehet. A készülék ráadásul továbbfejlesztett GPS (GPX) formátumú funkciókkal rendelkezik. A GPX fájladatbázissal könnyedén hódíthatóak meg az új útvonalak. Az Edzés útvonala funkció ráadásul immár nemcsak a túrázást és a kerékpározást, hanem a futást és a gyaloglást is támogatja. 

A Galaxy Watch6 és Galaxy Watch6 Classic készülékekről további információ érhető el a Samsung weboldalán. A termékek pontos előrendelési promócióiról az alábbi weboldalon tájékozódhatnak: https://www.samsung.com/hu/article/.

Tovább az eredeti cikkre: A Galaxy Watch6 és Galaxy Watch6 Classic legjobb énünk elérésére ösztönöz nappal és éjjel

Vélemény, hozzászólás?