Nézőcsúcsot hoz az NBA

Nézőcsúcsot hoz az NBA olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A valaha volt legnagyobb számú nézősereg előtt rendeznek NBA-mérkőzést pénteken, amikor…

A teljes cikk itt olvasható:
Nézőcsúcsot hoz az NBA

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A valaha volt legnagyobb számú nézősereg előtt rendeznek NBA-mérkőzést pénteken, amikor a San Antonio Spurs fogadja a címvédő Golden State Warriorst az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban.

Az ESPN beszámolója szerint a találkozót a texasi gárda korábbi csarnokában, az 1993 és 2002 között otthonául szolgáló Alamodome-ban rendezik, a különleges eseményre pedig extra helyeket is felszabadítottak, aminek köszönhetően 68.000 néző látogathat ki az összecsapásra.

A Spurs közleménye szerint eddig 63.592 jegyet adtak el, ezzel pedig biztosan megdől az NBA-rekord. A csúcsot az Atlanta Hawks és a Chicago Bulls 1998-as találkozója tartja, a legendás Michael Jordan utolsó bullsos idényében a Georgia Dome-ban rendezett mérkőzést 62 046 szurkoló látta a helyszínen.

A liga történetében ennél egy alkalommal egyébként már voltak többen, a 2010-es All Star-gálán, de az nem tétmérkőzés: azt a meccset a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapatának otthonában 108.713 néző tekintette meg.

Ez lesz a negyedik mérkőzés az NBA történetében, amelyen több mint 50 ezer néző szurkol. Az atlantai találkozó mellett két alkalommal a michigani Silverdome-ban gyűlt össze nagyobb közönség: a Detroit Pistonsnak 1987-ben a Philadelphia 76ers ellen 52.745-en, 1988-ban a Boston Celtics ellen pedig 61.983-an szorítottak.

(MTI)

A Nézőcsúcsot hoz az NBA bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Nézőcsúcsot hoz az NBA

Vélemény, hozzászólás?