Népszerű sorozatokkal erősít a NatGeo

Népszerű sorozatokkal erősít a NatGeo olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az idő melegszik, a nappalok hosszabbak, a fák virágoznak: tavasszal éreznünk…

A teljes cikk itt olvasható:
Népszerű sorozatokkal erősít a NatGeo

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az idő melegszik, a nappalok hosszabbak, a fák virágoznak: tavasszal éreznünk kellene, ahogyan az ébredő természet feltölt energiával. Mégis sokan bágyadtak, aluszékonyak, az emberek fejfájásról, szédülésről, ingerlékenységről panaszkodnak. A National Geographic áprilisi és májusi műsorai segítenek elűzni a tavaszi fáradtságot és kalandozásra invitálnak.

Szereted a határaidat feszegetni? A múlt titkai után nyomozni? Vagy a mai gyönyörű, jól ismertnek hitt világunkat új szemszögből megismerni? Ha nyitott vagy a kalandokra, akkor ismerd meg a felfedezés izgalmát, és kövesd a járatlan utat az ismert tv-csatorna népszerű sorozataival.

A bűn kereskedői

A National Geographic világhírű, Peabody- és DuPont-díjas oknyomozó újságírója, Mariana van Zeller, életveszélyes, nagy bátorságot és leleményességet igénylő feltárómunkát folytat a globális alvilág legmélyebb, legsötétebb szféráiban. Mariana van Zeller a National Geographic ikonikus nevét és közismerten jó kapcsolatrendszerét felhasználva az izgalmas epizódokban, és nemcsak sikeresen bejut a legsikeresebb és legbefolyásosabb bűnszervezetek kulisszái mögé, de szóra is bírja azok irányítóit, feltárva előttünk az illegális csempészhálózatok és feketepiacok bonyolult belső működését.

Csempészek és határőrök

A csempészetre szakosodott bűnszervezetek a kábítószerektől a fegyvereken át, a gyógyszerekig tiltott árucikkek egész sorát igyekeznek bejuttatni illegálisan az Egyesült Államokba. A vám- és határőrök ezért minden kikötőben, repülőterén és közúti átkelőnél szigorúan ellenőrzik az utasokat – az izgalmas sorozat az ő munkájukba enged lebilincselő bepillantást.

Légikatasztrófák

Szakértői vélemények, nyomozati anyagok, szemtanúk beszámolói. Ahhoz, hogy a jövőben ne történjenek tragikus légikatasztrófák, a múltbeli balesetek valamennyi tanulságára szükség van.

Lecsapolt óceán

A sorozatban a legújabb számítógépes terepmodellek és képalkotó eljárások segítségével virtuálisan „lecsapoljuk” az óceánokat, olyan felszínformákat és mesterséges objektumokat láthatóvá téve, melyek még sose kerültek emberi szem elé. Isten hozott a természeti csodák, hajóroncsok és elsüllyedt városok misztikus világában!

Garázs Varázs

A recept a következő: végy egy garázsban rozsdásodó, szebb napokat látott autómatuzsálemet; adj hozzá egy beteg vagy pénzben szűkölködő tulajdonost; titokban csend el a kocsit, vidd el egy jól felszerelt műhelybe és három hét alatt újítsd fel az utolsó alkatrészig; végül pedig add át a csillogó-villogóvá varázsolt csodát a mit sem sejtő tulajnak egy bensőséges ünnepség keretében.

Jeges pokol Norvégiában

Norvégiában, a hóviharok és az Északi-sarkkör birodalmában, télen nemcsak a lehetetlen útviszonyok, de a rekordhosszúságú éjszakák is nehezítik a sofőrök dolgát. Ők azonban a rossz előjelek ellenére is útnak indulnak és a csúszós aszfalton sok esetben csak az első nagyobb emelkedőig vagy meredekebb partfalig jutnak. Ilyenkor csörren meg az autó- és kamionmentők telefonja, akik számára – legalábbis elméletben – nem létezik rossz időpont és megoldhatatlan feladat. Az ismétlő epizódok a legizgalmasabb pillanatokat villantják fel újra.

Európa a magasból

Milyen arcát mutatja Európa és Magyarország a felhők közül nézve? Ha kíváncsi vagy, tarts velünk, mert a National Geographic kamerái ismét a levegőbe emelkednek, hogy kontinensünk újabb lenyűgöző tájait mutassák meg madártávlatból! Az „Európa a magasból” hatrészes második évadában Magyarország, Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország és Görögország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti és kulturális értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből. Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a 21. századi Európa izgalmas portréját, miközben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok építészeti örökségének megcsodálása által, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember.

Törzsutas a világ végén

Hazen Audel a világ számos vadonjában és őslakos népcsoportja körében bizonyította már túlélési képességeit, most mégis előfordulhat, hogy túlzottan nagy fába vágta a fejszéjét: legújabb sorozatában saját erejéből, kizárólag tradicionális eszközök és túlélési módszerek segítségével kell kijutnia az Atlanti-óceán partjára az amazóniai esőerdőből minél gyorsabban, mert közeleg az esős évszak, amikor a folyók kilépnek medrükből és egyetlen hatalmas mocsárra változtatják Amazóniát.

Alaszka: az új nemzedék

Alaszkában egyre többen lázadnak fel a társadalmi normák ellen, és próbálnak meg a saját szabályaik szerint élni – és közben persze a zord sarkvidéki klíma kihívásainak is megfelelni. A sorozat egyik főszereplője, Michael Manzo, nomád életmódra rendezkedett be, s folyton úton van, új és új lehetőségeket keresve; Alex Javor a virginiai otthonát hátrahagyva költözik az északi vadon mélyére, hogy megépítse álmai házikóját; a Rowland házaspár pedig túlélési leckéket ad gyermekeinek, hogy így biztosítsa azok boldog jövőjét. A gondolatébresztő sorozat a Föld egyik legszélsőségesebb és legmostohább vidékére kalauzolja el a nézőket.

Bear Grylls: Sztárok a vadonban

Bear Grylls emeli a tétet! A világszerte ismert és kedvelt hivatásos kalandor ezúttal hollywoodi hírességeket is magával visz a vadonba, hogy kiderüljön: képesek-e megállni a helyüket a kulisszákon és a vörös szőnyegen túli világban? Vagy a hegyek, szakadékok és sivatagok kifognak rajtuk, és még akkor se tudják kitolni a fizikai és mentális határaikat, ha az életük múlik rajta?

Gordon Ramsay: Új utakon

Gordon Ramsay ismét nekivág a világnak, hogy kulináris ihletet merítsen az egzotikus helyi ízekből és receptekből Tasmániától Indonéziáig, Dél-Afrikától Guyanáig. A háromcsillagos séf és ironman sportoló az új évadban se zárkózik be a konyhába, hisz a főzés a Föld minden pontján a tökéletes alapanyagok beszerzésével kezdődik – igaz, e a távoli, isten háta mögötti tájakon gyakran kalandos, már-már életveszélyes vállalkozás.

 

A Népszerű sorozatokkal erősít a NatGeo bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Népszerű sorozatokkal erősít a NatGeo

Vélemény, hozzászólás?