Népszavazáson döntöttek arról, mire költsön a Netflix

Népszavazáson döntöttek arról, mire költsön a Netflix olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Svájcban rendeztek népszavazást arról, hogy a nagy streamingszolgáltatók, mint a Netflix,…

A teljes cikk itt olvasható:
Népszavazáson döntöttek arról, mire költsön a Netflix

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Svájcban rendeztek népszavazást arról, hogy a nagy streamingszolgáltatók, mint a Netflix, vagy a Disney+ az országban szerzett bevételeiket visszaforgassák-e a svájci filmgyártásba. A Telex beszámolója szerint a svájci szavazók több mint 58 százaléka támogatta a javaslatot.

A „Lex Netflix” néven emlegetett népszavazás eredményeképp a nemzetközi streaming szolgáltatásoknak a svájci bevételeik négy százalékát a helyi filmgyártásba kell befektetniük – írja a Telex a Reuters beszámolója alapján. Az összeget költhetik helyi műsorok megvásárlására, saját, helyi műsorok gyártására vagy befizethetik egy befektetési alapba is.

A Netflix közölte, hogy tiszteletben tartja az eredményt, és együttműködik a svájci kormánnyal. „Hisszük, hogy jó történetek bárhonnan jöhetnek, és már korábban is fektettünk be svájci tartalmakba” – fogalmazott a Netflix szóvivője.

Hasonló törvényt fogadtak el korábban Portugáliában, ahol a streamingszolgáltatóknak a hely bevételük egy százalékát kell befizetniük. Dániában is szó van a streamingszolgáltatók adózásáról, Spanyolországban pedig hamarosan be is vezetik – írja összeállításában a Telex.

A Népszavazáson döntöttek arról, mire költsön a Netflix bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Népszavazáson döntöttek arról, mire költsön a Netflix

Vélemény, hozzászólás?